Perinteinen porkkanamuhennos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perinteinen porkkanamuhennos

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
Porkkanoita
2 dl
Vettä
Suolaa
2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
Nokare voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat pieniksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi porkkanoista.

Sekoita maidon joukkoon jauhot ja valuta seos porkkanoiden joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää nokare voita ja survo esim. nuijalla. Mausta tarvittaessa suolalla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

439

105

2,0 g

1,0 g

15,5 g

11,5 g

3,0 g

4,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Suolaa,

Nokare voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli