Perinteinen porkkanamuhennos

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
250 gporkkanoita
2 dlvettä
suolaa
2 dlmaitoa
1 rklvehnäjauhoja
nokare voita

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele porkkanat pieniksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi porkkanoista.

    Sekoita maidon joukkoon jauhot ja valuta seos porkkanoiden joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää nokare voita ja survo esim. nuijalla. Mausta tarvittaessa suolalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, Suolaa, Nokare voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä