Perinteinen stroganoff
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen stroganoff tai stroganov on lihakastike, joka tehdään naudanpaistikuutioista ja haudutetaan mureaksi. Kastike viimeistellään smetanalla ja suolakurkkuilla.
| 1 kg | naudan paahtopaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 5 dl | vettä |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | tomaatipyreetä |
| 2 rkl | venhäjauhoja |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 200 g | (2 kpl) suolakurkkuja |
- 1.
Paloittele paisti noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- 2.
Ruskista lihapalat kolmessa tai neljässä erässä öljyssä kuumalla pannulla. Siirrä lihakuutiot pataan. Kuullota sipulit, lisää pataan. Lisää pannulle vesi, kiehauta ja kaada pataan.
- 3.
Anna lihojen kiehua hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan.
- 4.
Lisää pataan suola, pippuri ja tomaattipyree. Sekoita vehnäjauhot smetanaan ja kaada seos pataan. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
- 5.
Kuutioi suolakurkut. Viimeistele kastike kurkuilla.
Perinteinen stroganoff
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Perinteinen stroganoff tai stroganov on lihakastike, joka tehdään naudanpaistikuutioista ja haudutetaan mureaksi. Kastike viimeistellään smetanalla ja suolakurkkuilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan paahtopaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 5 dl | vettä |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | tomaatipyreetä |
| 2 rkl | venhäjauhoja |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 200 g | (2 kpl) suolakurkkuja |
Valmistus
- 1
Paloittele paisti noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 1 kg naudan paahtopaistia 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulinkynttä - 2
Ruskista lihapalat kolmessa tai neljässä erässä öljyssä kuumalla pannulla. Siirrä lihakuutiot pataan. Kuullota sipulit, lisää pataan. Lisää pannulle vesi, kiehauta ja kaada pataan.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 5 dl vettä - 3
Anna lihojen kiehua hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan.
- 4
Lisää pataan suola, pippuri ja tomaattipyree. Sekoita vehnäjauhot smetanaan ja kaada seos pataan. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 rkl tomaatipyreetä 2 rkl venhäjauhoja 120 g (1 prk) smetanaa - 5
Kuutioi suolakurkut. Viimeistele kastike kurkuilla.
Määrä Ainesosa 200 g (2 kpl) suolakurkkuja
Ravintosisältö
358
Energiaa kcal
1498
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
37,7 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
358
Energiaa kcal
1498
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
37,7 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























