Perinteinen stroganoff

arvosana5/5

(5)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen stroganoff tai stroganov on lihakastike, joka tehdään naudanpaistikuutioista ja haudutetaan mureaksi. Kastike viimeistellään smetanalla ja suolakurkkuilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan paahtopaistia
2 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
3 rklrypsiöljyä
5 dlvettä
2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 rkltomaatipyreetä
2 rklvenhäjauhoja
120 g(1 prk) smetanaa
200 g(2 kpl) suolakurkkuja

Valmistus

  1. 1

    Paloittele paisti noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1 kgnaudan paahtopaistia
    2 kplsipulia
    4 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Ruskista lihapalat kolmessa tai neljässä erässä öljyssä kuumalla pannulla. Siirrä lihakuutiot pataan. Kuullota sipulit, lisää pataan. Lisää pannulle vesi, kiehauta ja kaada pataan.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
    5 dlvettä
  3. 3

    Anna lihojen kiehua hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan.

  4. 4

    Lisää pataan suola, pippuri ja tomaattipyree. Sekoita vehnäjauhot smetanaan ja kaada seos pataan. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 rkltomaatipyreetä
    2 rklvenhäjauhoja
    120 g(1 prk) smetanaa
  5. 5

    Kuutioi suolakurkut. Viimeistele kastike kurkuilla.

    MääräAinesosa
    200 g(2 kpl) suolakurkkuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä