Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteiset laskiaispullat

Perinteiset laskiaispullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

Pullataikina

2 1/2 dl
maitoa
1/2 kpl
pkt hiivaa
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
juoksevaa margariinia
1 tl
jauhettua kardemummaa
1 kpl
vatkattu kananmuna voiteluun
5-6 dl puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
Täyte
Mantelimassaa tai hillo.
Tarjoiluun
Kuumaa maitoa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa ja liuota siihen hiiva. Lisää margariini, sokeri, kardemumma ja suola.

2

Vaivaa joukkoon suurin osa vehnäjauhoista. Ripottele loput jauhot taikinan päälle.

3

Peitä taikinakulho puhtaalla pyyheliinalla ja aseta lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan vähintään tunnin ajaksi.

4

Kun taikina on noussut hyvin, kumoa se vehnäjauhotetulle työpöydalle. Vaivaa taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se 10 osaan. Pyöritä palat tasaisen kauniiksi pikkupulliksi, nostata pullat ja voitele ne kananmunalla.

5

Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

6

Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi. Koverra pullan sisus lautaselle ja sekoita mantelimassaa pullamurujen joukkoon, voit myös kostuttaa seosta tilkalla maitoa.

7

Laita seos takaisin pullaan. Tarjoa laskiaispulla jälkiruokana syvältä lautaselta ja kaada päälle kuumaa maitoa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.