Perinteiset laskiaispullat
Perinteiset laskiaispullat
Yhteistyössä

Perinteiset laskiaispullat

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
1/2 kplpkt hiivaa
1/2 tlsuolaa
1 1/2 dlsokeria
3/4 dljuoksevaa margariinia
1 tljauhettua kardemummaa
1 kplvatkattu kananmuna voiteluun
5-6 dl puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
täyte
mantelimassaa tai hillo.
tarjoiluun
kuumaa maitoa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa ja liuota siihen hiiva. Lisää margariini, sokeri, kardemumma ja suola.

  2. 2

    Vaivaa joukkoon suurin osa vehnäjauhoista. Ripottele loput jauhot taikinan päälle.

  3. 3

    Peitä taikinakulho puhtaalla pyyheliinalla ja aseta lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan vähintään tunnin ajaksi.

  4. 4

    Kun taikina on noussut hyvin, kumoa se vehnäjauhotetulle työpöydalle. Vaivaa taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se 10 osaan. Pyöritä palat tasaisen kauniiksi pikkupulliksi, nostata pullat ja voitele ne kananmunalla.

  5. 5

    Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

  6. 6

    Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi. Koverra pullan sisus lautaselle ja sekoita mantelimassaa pullamurujen joukkoon, voit myös kostuttaa seosta tilkalla maitoa.

  7. 7

    Laita seos takaisin pullaan. Tarjoa laskiaispulla jälkiruokana syvältä lautaselta ja kaada päälle kuumaa maitoa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025