Peruna-kaalisalaatti

arvosana1/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Upea alkukesän perunasalaatti tehdään keitetyistä varhaisperunoista. Salaatissa maistuu myös varhaiskaali ja -sipuli sekä raikkaan värinen ja makuinen retiisi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 guusia perunoita
300 gvarhaiskaalia
2 kplsipulia varsineen
100 gretiisiä
50 grucolaa

Kastike

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplmunankeltuainen
1 rklsinappia
4 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    400 guusia perunoita
  2. 2

    Suikaloi kaali ja hienonna sipulit varsineen. Viipaloi retiisit.

    MääräAinesosa
    300 gvarhaiskaalia
    2 kplsipulia varsineen
    100 gretiisiä
  3. 3

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa valkosipuli, muna ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauha koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplmunankeltuainen
    1 rklsinappia
    4 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  4. 4

    Lohko perunat ja sekoita kaalin, sipuleiden ja retiisien kanssa kastikkeen joukkoon. Lisää rucola ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    50 grucolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä