
Peruna-kaalisalaatti
Ainekset
Valmistus
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Anna jäähtyä.
Suikaloi kaali ja hienonna sipulit varsineen. Viipaloi retiisit.
Valmista kastike. Sekoita kulhossa muna, sinappi ja puristettu valkosipulinkynsi. Lisää öljy ohuena nauha koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lohko perunat ja sekoita kaalin, sipuleiden ja retiisien kanssa kastikkeen joukkoon. Lisää rucola ennen tarjoilua.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
277
1161
17,5 g
2,8 g
21,5 g
6,3 g
5,5 g
6,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli