Peruna-lesesolmut

Arvostele resepti
30 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
6 dlvettä
1 dlvehnäleseitä
1 kplvalmista perunasoseainesta
25 ghiivaa
2 tlsuolaa
6 dlvehnäjauhoja

Koristeluun

vehnäleseitä

Valmistus

  1. 1

    Pane kädenlämpöiseen veteen leseet, perunasoseaines, hiiva ja suola ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin ½ tuntia. Alusta kulhoon jauhot ja anna nousta edelleen puolen tunnin ajan. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa ne kumpikin noin 15 osaan. Käännä palat solmuiksi ja nostata leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele solmut vedellä ja ripottele päälle leseitä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä