Peruna-lesesolmut - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-lesesolmut

???
Kappaleita
30
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

6 dl
Vettä
1 dl
Vehnäleseitä
1 kpl
Valmista perunasoseainesta
25 g
Hiivaa
2 tl
Suolaa
6 dl
Vehnäjauhoja

KORISTELUUN

Vehnäleseitä

Näin teet

1

Pane kädenlämpöiseen veteen leseet, perunasoseaines, hiiva ja suola ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin ½ tuntia. Alusta kulhoon jauhot ja anna nousta edelleen puolen tunnin ajan. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa ne kumpikin noin 15 osaan. Käännä palat solmuiksi ja nostata leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele solmut vedellä ja ripottele päälle leseitä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019