Peruna-lesesolmut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-lesesolmut

timer-icon15 min
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta

Ainekset

6 dl
Vettä
1 dl
Vehnäleseitä
1 kpl
Valmista perunasoseainesta
25 g
Hiivaa
2 tl
Suolaa
6 dl
Vehnäjauhoja

koristeluun

Vehnäleseitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane kädenlämpöiseen veteen leseet, perunasoseaines, hiiva ja suola ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin ½ tuntia. Alusta kulhoon jauhot ja anna nousta edelleen puolen tunnin ajan. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa ne kumpikin noin 15 osaan. Käännä palat solmuiksi ja nostata leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele solmut vedellä ja ripottele päälle leseitä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.