Peruna-purjo-pinaattikeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 - 5 kplperunaa
2 kplisoa purjoa
1/2 lvettä
1/2 tlsuolaa
250 gtuoretta tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
1 kpl(100 g) valkosipulituorejuustoa
1 kpl(1,5 dl) ranskankermaa
(vettä)
ruohosipulisilppua

Lisäksi

4 kplkeitettyä (8 min) munaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko perunat kattilaan. Halkaise purjot ja huuhtele lehtien välit huolella ennen silppuamista renkaiksi. Nosta purjorenkaat perunoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja suola.Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne purjoineen ja keitinvesineen perunasurvimella tai sauvasekoittimella tai hiukan jäähtyneenä monitoimikoneessa.Lisää erikseen kiehautettu, valutettu ja hienonnettu tuore pinaatti - tai pakastepinaatti sellaisenaan. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää juusto nokareina. Kiehauta sekoittaen kunnes keitto on sileää. Lisää tarpeen mukaan vettä.Mausta keitto ruohosipulisilpulla ja lisää ranskankerma. Tarjoa keiton lisänä keitetyn munan puolikkaita ja peruna- tai riisipiirakoita.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä