Peruna-purjo-pinaattikeitto

Nappaa talteen!
| 4 - 5 kpl | perunaa |
| 2 kpl | isoa purjoa |
| 1/2 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | tuoretta tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia |
| 1 kpl | (100 g) valkosipulituorejuustoa |
| 1 kpl | (1,5 dl) ranskankermaa |
| (vettä) | |
| ruohosipulisilppua | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 kpl | keitettyä (8 min) munaa |
- 1.
Kuori ja lohko perunat kattilaan. Halkaise purjot ja huuhtele lehtien välit huolella ennen silppuamista renkaiksi. Nosta purjorenkaat perunoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja suola.Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne purjoineen ja keitinvesineen perunasurvimella tai sauvasekoittimella tai hiukan jäähtyneenä monitoimikoneessa.Lisää erikseen kiehautettu, valutettu ja hienonnettu tuore pinaatti - tai pakastepinaatti sellaisenaan. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää juusto nokareina. Kiehauta sekoittaen kunnes keitto on sileää. Lisää tarpeen mukaan vettä.Mausta keitto ruohosipulisilpulla ja lisää ranskankerma. Tarjoa keiton lisänä keitetyn munan puolikkaita ja peruna- tai riisipiirakoita.
Peruna-purjo-pinaattikeitto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 - 5 kpl | perunaa |
| 2 kpl | isoa purjoa |
| 1/2 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | tuoretta tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia |
| 1 kpl | (100 g) valkosipulituorejuustoa |
| 1 kpl | (1,5 dl) ranskankermaa |
| (vettä) | |
| ruohosipulisilppua | |
Lisäksi | |
| 4 kpl | keitettyä (8 min) munaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja lohko perunat kattilaan. Halkaise purjot ja huuhtele lehtien välit huolella ennen silppuamista renkaiksi. Nosta purjorenkaat perunoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja suola.Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne purjoineen ja keitinvesineen perunasurvimella tai sauvasekoittimella tai hiukan jäähtyneenä monitoimikoneessa.Lisää erikseen kiehautettu, valutettu ja hienonnettu tuore pinaatti - tai pakastepinaatti sellaisenaan. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää juusto nokareina. Kiehauta sekoittaen kunnes keitto on sileää. Lisää tarpeen mukaan vettä.Mausta keitto ruohosipulisilpulla ja lisää ranskankerma. Tarjoa keiton lisänä keitetyn munan puolikkaita ja peruna- tai riisipiirakoita.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












