Peruna-purjo-pinaattikeitto - Yhteishyvä

Peruna-purjo-pinaattikeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 - 5 kpl
Perunaa
2 kpl
Isoa purjoa
1/2 l
Vettä
1/2 tl
Suolaa
250 g
Tuoretta tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
1 kpl
(100 g) valkosipulituorejuustoa
1 kpl
(1,5 dl) ranskankermaa
(vettä)
Ruohosipulisilppua

LISÄKSI

4 kpl
Keitettyä (8 min) munaa

Näin teet

1

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Halkaise purjot ja huuhtele lehtien välit huolella ennen silppuamista renkaiksi. Nosta purjorenkaat perunoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja suola.Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne purjoineen ja keitinvesineen perunasurvimella tai sauvasekoittimella tai hiukan jäähtyneenä monitoimikoneessa.Lisää erikseen kiehautettu, valutettu ja hienonnettu tuore pinaatti - tai pakastepinaatti sellaisenaan. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää juusto nokareina. Kiehauta sekoittaen kunnes keitto on sileää. Lisää tarpeen mukaan vettä.Mausta keitto ruohosipulisilpulla ja lisää ranskankerma. Tarjoa keiton lisänä keitetyn munan puolikkaita ja peruna- tai riisipiirakoita.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa