Peruna-purjo-pinaattikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-purjo-pinaattikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 - 5 kpl
Perunaa
2 kpl
Isoa purjoa
1/2 l
Vettä
1/2 tl
Suolaa
250 g
Tuoretta tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
1 kpl
(100 g) valkosipulituorejuustoa
1 kpl
(1,5 dl) ranskankermaa
(vettä)
Ruohosipulisilppua

lisäksi

4 kpl
Keitettyä (8 min) munaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Halkaise purjot ja huuhtele lehtien välit huolella ennen silppuamista renkaiksi. Nosta purjorenkaat perunoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja suola.Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne purjoineen ja keitinvesineen perunasurvimella tai sauvasekoittimella tai hiukan jäähtyneenä monitoimikoneessa.Lisää erikseen kiehautettu, valutettu ja hienonnettu tuore pinaatti - tai pakastepinaatti sellaisenaan. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää juusto nokareina. Kiehauta sekoittaen kunnes keitto on sileää. Lisää tarpeen mukaan vettä.Mausta keitto ruohosipulisilpulla ja lisää ranskankerma. Tarjoa keiton lisänä keitetyn munan puolikkaita ja peruna- tai riisipiirakoita.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.