Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola, perunamuusi, rasva, talkkunajauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Säästä loput jauhot leivontaan. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.
Ripottele jauhot leivinpöydälle. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile ja painele niistä pellille litteitä leipiä. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
Pistele rieskoihin reikiä haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
599
143
2,4 g
1,1 g
24,6 g
5,2 g
2,0 g
4,4 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
0,5 dl Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli