Peruna-talkkunarieskat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-talkkunarieskat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Hyödynnä perunamuusijämät rieskataikinaan. Nämä helpot peruna-talkkunaleipäset voit paistaa myös muurikkapannulla muutaman kerran käännellen.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
2 dl
Perunamuusia
1/2 dl
Margariinia
2 dl
Talkkunajauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola, perunamuusi, rasva, talkkunajauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Säästä loput jauhot leivontaan. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.

2

Ripottele jauhot leivinpöydälle. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile ja painele niistä pellille litteitä leipiä. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

3

Pistele rieskoihin reikiä haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 11.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

599

143

2,4 g

1,1 g

24,6 g

5,2 g

2,0 g

4,4 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

0,5 dl Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli