Peruna-talkkunarieskat

Arvostele resepti
10 Kappaletta

60 min

Hyödynnä perunamuusijämät rieskataikinaan. Nämä helpot peruna-talkkunaleipäset voit paistaa myös muurikkapannulla muutaman kerran käännellen.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlpiimää
25 ghiivaa
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
2 dlperunamuusia
1/2 dlmargariinia
2 dltalkkunajauhoja
2 dlvehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola, perunamuusi, rasva, talkkunajauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Säästä loput jauhot leivontaan. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.

  2. 2

    Ripottele jauhot leivinpöydälle. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile ja painele niistä pellille litteitä leipiä. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

  3. 3

    Pistele rieskoihin reikiä haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Suolaa, 0,5 dl Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä