Peruna-talkkunarieskat - Yhteishyvä

Peruna-talkkunarieskat

???
Kappaleita
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
2 dl
Perunamuusia
1/2 dl
Margariinia
2 dl
Talkkunajauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola, perunamuusi, rasva, talkkunajauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Säästä loput jauhot leivontaan. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Ripottele jauhot leivinpöydälle. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile ja painele niistä pellille litteitä leipiä. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Vinkki: Voit myös paistaa rieskat muurikkapannulla muutaman kerran käännellen.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g246 g
Proteiinia4 g44 g
Rasvaa2 g24 g
Kuituja2 g20 g
Energiaa kj599 5987
Energiaa kcal143 1431

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 dl Margariinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g246 g
Proteiinia4 g44 g
Rasvaa2 g24 g
Kuituja2 g20 g
Energiaa kj599 5987
Energiaa kcal143 1431

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 dl Margariinia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.