Peruna-tonnikalasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkeitettyä perunaa
3 rklvoisulaa
ripaus suolaa
1 kplpunasipulia
1/2 kplkurkkua
1 rkletikkaa
1 rklvettä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria
1 kpltonnikalaa
tillisilppua
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kuorineen. Kuori ja viipaloi perunat kuumina. Levitä viipaleet vadille, valuta päälle voisulaa ja mausta perunat kevyesti suolalla. Lisää päälle suikaloitu sipuli. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka, vesi ja mausteet keskenään. Kaada liemi kurkkujen päälle ja anna maustua hetki.

    Nosta kurkut ja tonnikala perunoiden päälle. Pyöräytä päälle mustapippuria. Silppua pinnalle tilliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ripaus suolaa, 1 rkl Vettä, 0,25 tl Suolaa, Tillisilppua, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä