Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-valkosipulifocaccia

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Taikinajuuri:

1 dl
Lämmintä vettä
1 rkl
Kuivahiivaa
1/2 tl
Sokeria
1 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Taikina:

2 dl
Kädenlämpöistä vettä
1 tl
Suolaa
5 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1/2 dl
Oliiviöljyä

Pinnalle:

4 - 5 dl
Ohuita perunaviipaleita
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa kädenlämpöiseen veteen sokeri, hiiva ja jauhot. Anna juuren käydä liinalla peitettynä puolisen tuntia. Lisää juureen kädenlämpöinen vesi ja suola. Vatkaa joukkoon jauhoja ja vaivaa taikinaa lopuksi käsin. Lisää myös öljy. Taikina saa olla melko pehmeää. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Taputtele siitä leivinpaperilla peitetylle pellille 25 x 30 cm kokoinen levy. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Leikkaa pestyt perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pane perunat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, suola, pippuri, rosmariini ja viipaloidut valkosipulit. Asettele perunaviipaleet limittäin taikinapohjalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja sitten 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.