Peruna-valkosipulifocaccia

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikinajuuri:

1 dllämmintä vettä
1 rklkuivahiivaa
1/2 tlsokeria
1 dlvehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Taikina:

2 dlkädenlämpöistä vettä
1 tlsuolaa
5 dlvehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1/2 dloliiviöljyä

Pinnalle:

4 - 5 dlohuita perunaviipaleita
2 kplvalkosipulin kynttä
1 tlkuivattua rosmariinia
1/2 tlsuolaa
mustapippuria
3 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kädenlämpöiseen veteen sokeri, hiiva ja jauhot. Anna juuren käydä liinalla peitettynä puolisen tuntia. Lisää juureen kädenlämpöinen vesi ja suola. Vatkaa joukkoon jauhoja ja vaivaa taikinaa lopuksi käsin. Lisää myös öljy. Taikina saa olla melko pehmeää. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Taputtele siitä leivinpaperilla peitetylle pellille 25 x 30 cm kokoinen levy. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Leikkaa pestyt perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pane perunat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, suola, pippuri, rosmariini ja viipaloidut valkosipulit. Asettele perunaviipaleet limittäin taikinapohjalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja sitten 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä