Peruna-valkosipulifocaccia - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-valkosipulifocaccia

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINAJUURI:

1 dl
Lämmintä vettä
1 rkl
Kuivahiivaa
1/2 tl
Sokeria
1 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

TAIKINA:

2 dl
Kädenlämpöistä vettä
1 tl
Suolaa
5 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1/2 dl
Oliiviöljyä

PINNALLE:

4 - 5 dl
Ohuita perunaviipaleita
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Vatkaa kädenlämpöiseen veteen sokeri, hiiva ja jauhot. Anna juuren käydä liinalla peitettynä puolisen tuntia. Lisää juureen kädenlämpöinen vesi ja suola. Vatkaa joukkoon jauhoja ja vaivaa taikinaa lopuksi käsin. Lisää myös öljy. Taikina saa olla melko pehmeää. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Taputtele siitä leivinpaperilla peitetylle pellille 25 x 30 cm kokoinen levy. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Leikkaa pestyt perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pane perunat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, suola, pippuri, rosmariini ja viipaloidut valkosipulit. Asettele perunaviipaleet limittäin taikinapohjalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja sitten 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 15.5.2019