Perunamuusi-jauhelihalaatikko

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Hyödynnä ylijäänyt perunasose ja valmista maukas perunamuusi-jauhelihalaatikko.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Jauhelihakastike

1 kplsipuli
400 gjauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
2 tlsokeria
1 1/2 tlsuolaa
1 rklkuivattua oreganoa
1 kplmaustekurkku

Lisäksi

8 dlperunamuusia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja oregano. Hauduta kannen alla 10–15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 gjauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
    2 tlsokeria
    1 1/2 tlsuolaa
    1 rklkuivattua oreganoa
  2. 2

    Kuutioi maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kastikkeeseen maustekurkut ja tarkista maku. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Levitä päälle perunamuusi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmaustekurkku
    8 dlperunamuusia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kuivattua oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä