Perunaporkkanapallerot - Yhteishyvä

Perunaporkkanapallerot

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kg
Jauhoista perunaa kypsänä
Suolaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Vettä tai maitoa

TÄYTE

2 kpl
Keitettyä porkkanaa
1 tl
Rakuunaa
Ripaus inkivääriä
Suolaa

KEITTÄMISEEN

1/2 - 1 l
Kasvisöljyä

Näin teet

1

Soseuta kuoritut perunat, lisää suola, jauho ja maito. Sekoita seos tasaiseksi. Hienonna porkkanat pieniksi kuutioiksi ja mausta hake tuoreella rakuunalla, inkiväärillä ja suolalla.Muotoile käsissä perunaseoksesta pienehköjä pyörylöitä ja pane niiden keskelle teelusikallisen verran porkkanaseosta. Sulje pallo tiiviiksi.Kuumenna öljy 180 asteeseen ja keitä pallerot siinä kauniin ruskeiksi. Öljy on sopivan lämmintä kun pieni jauhokokkare alkaa öljyyn laitettaessa kiehua heti. Nauti perunapallerot esimerkiksi lihan tai kalan lisäkkeenä.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa