Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunaporkkanapallerot

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1/2 kg
Jauhoista perunaa kypsänä
Suolaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Vettä tai maitoa

Täyte

2 kpl
Keitettyä porkkanaa
1 tl
Rakuunaa
Ripaus inkivääriä
Suolaa

Keittämiseen

1/2 - 1 l
Kasvisöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Soseuta kuoritut perunat, lisää suola, jauho ja maito. Sekoita seos tasaiseksi. Hienonna porkkanat pieniksi kuutioiksi ja mausta hake tuoreella rakuunalla, inkiväärillä ja suolalla.Muotoile käsissä perunaseoksesta pienehköjä pyörylöitä ja pane niiden keskelle teelusikallisen verran porkkanaseosta. Sulje pallo tiiviiksi.Kuumenna öljy 180 asteeseen ja keitä pallerot siinä kauniin ruskeiksi. Öljy on sopivan lämmintä kun pieni jauhokokkare alkaa öljyyn laitettaessa kiehua heti. Nauti perunapallerot esimerkiksi lihan tai kalan lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 25.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.