Perunasalaatti jalapenokastikkeella | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perunasalaatti jalapenokastikkeella

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäisen raikas salaatti syntyy keitetyistä uusista perunoista ja vihreästä parsasta. Sekoita kastike kermaviilistä ja mausta mm. jalapenolla. Tarjoa salaatti kevyenä ateriana tai vaikkapa grilliruoan lisäkkeenä.

Ainekset

1 kg
Keitettyjä, kylmiä uusia perunoita
250 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 rkl
Sitruunamehua

jalapenokastike

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 rkl
Hienonnettua säilykejalapenoa
1 tl
Sinappia
1 tl
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita jalapenokastikkeen ainekset. Paloittele perunat. Kuori parsat kevyesti. Paloittele parsat ja keitä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Nosta perunat, parsat ja rucola kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Kääntele sekaisin. Kaada pinnalle kastiketta tai tarjoa erikseen.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

957

229

2,3 g

0,8 g

41,3 g

4,0 g

4,8 g

6,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku rucolaa,

1 rkl Hienonnettua säilykejalapenoa,

1 tl Sinappia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli