Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pesto-perunamuusi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta perunamuusi helposti valmiilla pestokastikkeella. Tarjoa basilikalta maistuvaa muusia liha- tai kanaruokien kanssa.

Ainekset

1 kg
jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
suolaa
2 dl
keitinlientä tai maitoa
50 g
voita (halutessasi)
190 g
(1 prk) vihreää pestokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.

1 kg
jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
2

Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita pestokastike muusin joukkoon.

190 g
(1 prk) vihreää pestokastiketta
50 g
voita (halutessasi)
2 dl
keitinlientä tai maitoa
1 tl
suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 10.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1474

23,0 g

6,5 g

28,0 g

2,8 g

2,3 g

6,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli