Pesto-perunamuusi

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Mausta perunamuusi helposti valmiilla pestokastikkeella. Tarjoa basilikalta maistuvaa muusia liha- tai kanaruokien kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tlsuolaa
2 dlmaitoa
50 gvoita (halutessasi)
190 g(1 prk) vihreää pestokastiketta

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
  2. 2

    Valuta keitinvesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita pestokastike muusin joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    2 dlmaitoa
    50 gvoita (halutessasi)
    190 g(1 prk) vihreää pestokastiketta

Vinkki! Voit halutessasi korvata maidon perunoiden keitinliemellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä