Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pesto-perunamuusi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta perunamuusi helposti valmiilla pestokastikkeella. Tarjoa basilikalta maistuvaa muusia liha- tai kanaruokien kanssa.

Ainekset

1 kg
jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
suolaa
2 dl
maitoa
50 g
voita (halutessasi)
190 g
(1 prk) vihreää pestokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.

1 kg
jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
2

Valuta keitinvesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita pestokastike muusin joukkoon.

1 tl
suolaa
2 dl
maitoa
50 g
voita (halutessasi)
190 g
(1 prk) vihreää pestokastiketta

Vinkki! Voit halutessasi korvata maidon perunoiden keitinliemellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 11.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1474

23,0 g

6,5 g

28,0 g

2,8 g

2,3 g

6,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli