Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pienet kasvisletut

Pienet kasvisletut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sekoita ylijäänyt joululaatikko lettutaikinaan. Tarjoa lettuset puolukkahillon kanssa pinaattilettujen tyyliin tai blinien tapaan smetanan ja sipulin kanssa. Lettuihin sopii niin peruna-, bataatti-, porkkana- kuin lanttulaatikkokin!

Ainekset

3 dl
perunalaatikkoa
4 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
suolaa, tarvittaessa

Lisäksi

voita paistamiseen
puolukkahilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kasvislaatikko ja maito kulhossa. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja öljy joukkoon.

4 dl
maitoa
3 dl
perunalaatikkoa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jotta saat seoksesta lettutaikinan paksuista. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

suolaa, tarvittaessa
3

Kuumenna lettupannun koloissa tilkka öljyä tai nokare voita. Kaada koloihin noin ½ dl taikinaa. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu on reunoilta täysin hyytynyt. Käännä ja paista noin minuutti.

voita paistamiseen
4

Tarjoa kasviletut puolukkahillon kanssa.

puolukkahilloa
Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 24.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

317

1324

12,8 g

2,8 g

37,0 g

6,3 g

1,8 g

11,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa, tarvittaessa,

voita paistamiseen,

puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli