Pienet kasvisletut

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Pienet kasvisletut valmistetaan ylijääneestä perunalaatikosta. Tarjoa lettuset puolukkahillon kanssa pinaattilettujen tyyliin tai blinien tapaan smetanan ja sipulin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlperunalaatikkoa
4 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
2 dlvehnäjauhoja
2 rklrypsiöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi

voita paistamiseen
puolukkahilloa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kasvislaatikko ja maito kulhossa. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja öljy joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 dlmaitoa
    3 dlperunalaatikkoa
    2 kplkananmunaa
    2 dlvehnäjauhoja
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jotta saat seoksesta lettutaikinan paksuista. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    ripaus suolaa
  3. 3

    Kuumenna lettupannun koloissa nokare voita. Kaada koloihin noin ½ dl taikinaa. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu on reunoilta täysin hyytynyt. Käännä ja paista noin minuutti.

    MääräAinesosa
    voita paistamiseen
  4. 4

    Tarjoa kasviletut puolukkahillon kanssa.

    MääräAinesosa
    puolukkahilloa

Lettuihin sopii niin peruna-, bataatti-, porkkana- kuin lanttulaatikkokin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, voita paistamiseen, puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
13.11.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä