Lisää hiiva, suola, hunaja tai siirappi, pähkinärouhe ja öljy reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita hyvin. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, kimmoisa taikina. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Leivo tangoksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla kananmunalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai rosmariinia ja ripaus hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Leivo tangoksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla kananmunalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai rosmariinia ja ripaus hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
140
585
4,4 g
0,5 g
19,9 g
2,2 g
1,4 g
4,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa,
1,5 tl Suolaa,
Pähkinärouhetta tai rosmariinia,
Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli