Pienet pähkinäsämpylät

Arvostele resepti
16 Kappaletta

60 min

Nämä sämpylät saavat makua hunajasta ja hasselpähkinästä. Halutessasi voit ripotella sämpylöiden päälle rosmariinia ja hiutalesuolaa. Tarjoa sämpylät tuoreina esimerkiksi herkkusienikeiton kanssa. Suussa sulava yhdistelmä maistuu kevyenä lounaana tai sunnuntain menun aluksi.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä tai maitoa
1/2 kpl(5,5 g) kuivahiivaa
1 1/2 tlsuolaa
1 rklhunajaa tai siirappia
3/4 dlhasselpähkinärouhetta
2 rklöljyä
6 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

1 kplkananmuna

Pinnalle

pähkinärouhetta tai rosmariinia
hiutalesuolaa

Valmistus

  1. 1

    Lisää hiiva, suola, hunaja tai siirappi, pähkinärouhe ja öljy reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita hyvin. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, kimmoisa taikina. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Leivo tangoksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

    Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla kananmunalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai rosmariinia ja ripaus hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

  2. 2

    Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Leivo tangoksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

  3. 3

    Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla kananmunalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai rosmariinia ja ripaus hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    pähkinärouhetta tai rosmariinia
    hiutalesuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa, 1,5 tl Suolaa, Pähkinärouhetta tai rosmariinia, Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
8.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025