Pienet pähkinäsämpylät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pienet pähkinäsämpylät

???
Kappaleita
16
Valmistusaika
Tunti
Nämä sämpylät saavat makua hunajasta ja hasselpähkinästä. Halutessasi voit ripotella sämpylöiden päälle rosmariinia ja hiutalesuolaa. Tarjoa sämpylät tuoreina esimerkiksi herkkusienikeiton kanssa. Suussa sulava yhdistelmä maistuu kevyenä lounaana tai sunnuntain menun aluksi.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Vettä tai maitoa
1/2 kpl
(5,5 g) kuivahiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa tai siirappia
3/4 dl
Hasselpähkinärouhetta
2 rkl
Öljyä
6 dl
Vehnäjauhoja

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

PINNALLE

Pähkinärouhetta tai rosmariinia
Hiutalesuolaa

Näin teet

1

Lisää hiiva, suola, hunaja tai siirappi, pähkinärouhe ja öljy reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita hyvin. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, kimmoisa taikina. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Leivo tangoksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla kananmunalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai rosmariinia ja ripaus hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

2

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Leivo tangoksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

3

Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla kananmunalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai rosmariinia ja ripaus hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna
Pähkinärouhetta tai rosmariinia
Hiutalesuolaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g319 g
Proteiinia4 g67 g
Rasvaa4 g71 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj585 9353
Energiaa kcal140 2235

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • Pähkinärouhetta tai rosmariinia

  • Hiutalesuolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g319 g
Proteiinia4 g67 g
Rasvaa4 g71 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj585 9353
Energiaa kcal140 2235

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • Pähkinärouhetta tai rosmariinia

  • Hiutalesuolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.