Pikkelöity kiinankaali-kurkkusalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Pikkelöidyt kasvikset on hyvä kasvislisäke, jonka voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Chili tuo makua ja potkua pikkelöityyn kiinankaali-kurkkusalaattiin. Tarjoa pikkelöityjä kasviksia kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 gkiinankaalia
1/2 kplkurkkua
1 1/2 rklsuolaa
1 kpllimetin mehu
1 1/2 tlväkiviinaetikkaa
1 tlsokeria
1 tlsambal oelek -chilitahnaa

Valmistus

  1. 1

    Hienonna kiinankaali ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Nosta ainekset lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna suolan vaikuttaa 20 minuuttia.

    Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Painele kämmenellä pois ylimääräinen vesi. Sekoita loput ainekset ja lisää joukkoon kasvikset. Sekoita ja anna maustua viileässä vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 rkl Suolaa, 1,5 tl Väkiviinaetikkaa, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025