Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikkelöity kiinankaali-kurkkusalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pikkelöidyt kasvikset on hyvä kasvislisäke, jonka voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Chili tuo makua ja potkua pikkelöityyn kiinankaali-kurkkusalaattiin. Tarjoa pikkelöityjä kasviksia kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä.

Ainekset

150 g
Kiinankaalia
1/2 kpl
Kurkkua
1 1/2 rkl
Suolaa
1 kpl
Limetin mehu
1 1/2 tl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna kiinankaali ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Nosta ainekset lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna suolan vaikuttaa 20 minuuttia.

Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Painele kämmenellä pois ylimääräinen vesi. Sekoita loput ainekset ja lisää joukkoon kasvikset. Sekoita ja anna maustua viileässä vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

15

61

2,3 g

2,3 g

0,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 rkl Suolaa,

1,5 tl Väkiviinaetikkaa,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli