Pikkelöity kiinankaali-kurkkusalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pikkelöity kiinankaali-kurkkusalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pikkelöidyt kasvikset on hyvä kasvislisäke, jonka voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Chili tuo makua ja potkua pikkelöityyn kiinankaali-kurkkusalaattiin. Tarjoa pikkelöityjä kasviksia kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä.

Ainekset

150 g
Kiinankaalia
1/2 kpl
Kurkkua
1 1/2 rkl
Suolaa
1 kpl
Limetin mehu
1 1/2 tl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Hienonna kiinankaali ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Nosta ainekset lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna suolan vaikuttaa 20 minuuttia.

Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Painele kämmenellä pois ylimääräinen vesi. Sekoita loput ainekset ja lisää joukkoon kasvikset. Sekoita ja anna maustua viileässä vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

61

15

2,3 g

2,3 g

0,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 rkl Suolaa,

1,5 tl Väkiviinaetikkaa,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli