Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.
Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1218
291
24,5 g
15,3 g
6,8 g
1,2 g
0,8 g
10,0 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukkua basilikaa,
150 g Tuoretta pinaattia,
Valkosipulinkynttä,
Tilkka oliiviöljyä,
0,75 tl Suolaa,
Mustapippuria,
1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli