Pinaatti-vuohenjuustopiirakka - Yhteishyvä

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

???
Annokset
6
Ruokaisa pinaatti-juustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastepiirakkataikinaa
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
150 g
Tuoretta pinaattia
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Tilkka oliiviöljyä
2 dl
Kermaa
2 kpl
Munaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.

Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g41 g
Proteiinia10 g60 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1218 7309
Energiaa kcal291 1747

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukkua basilikaa

  • 150 g Tuoretta pinaattia

  • Valkosipulinkynttä

  • Tilkka oliiviöljyä

  • 0,75 tl Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g41 g
Proteiinia10 g60 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1218 7309
Energiaa kcal291 1747

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukkua basilikaa

  • 150 g Tuoretta pinaattia

  • Valkosipulinkynttä

  • Tilkka oliiviöljyä

  • 0,75 tl Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.