Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Ruokaisa pinaatti-vuohenjuustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) pakastepiirakkataikinaa
200 gvuohen valkohomejuustoa
1/2 kplruukkua basilikaa
150 gtuoretta pinaattia
1 kpliso sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä
2 dlkermaa
2 kplmunaa
3/4 tlsuolaa
mustapippuria
1 dljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) pakastepiirakkataikinaa
    150 gtuoretta pinaattia
  2. 2

    Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.

    MääräAinesosa
    tilkka oliiviöljyä
    1 kpliso sipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplruukkua basilikaa
    3/4 tlsuolaa
    mustapippuria
  3. 3

    Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

    MääräAinesosa
    2 kplmunaa
    2 dlkermaa
    mustapippuria
    3/4 tlsuolaa
    1 dljuustoraastetta
    200 gvuohen valkohomejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua basilikaa, 150 g Tuoretta pinaattia, Valkosipulinkynttä, Tilkka oliiviöljyä, 0,75 tl Suolaa, Mustapippuria, 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä