Pinaatti-vuohenjuustopiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaatti vuohenjuustopiirakka

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ruokaisa pinaatti-vuohenjuustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastepiirakkataikinaa
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
150 g
Tuoretta pinaattia
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Tilkka oliiviöljyä
2 dl
Kermaa
2 kpl
Munaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.

1 kpl
(400 g) pakastepiirakkataikinaa
150 g
Tuoretta pinaattia
2

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.

Tilkka oliiviöljyä
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
3

Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

2 kpl
Munaa
2 dl
Kermaa
Mustapippuria
3/4 tl
Suolaa
1 dl
Juustoraastetta
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1218

291

24,5 g

15,3 g

6,8 g

1,2 g

0,8 g

10,0 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukkua basilikaa,

150 g Tuoretta pinaattia,

Valkosipulinkynttä,

Tilkka oliiviöljyä,

0,75 tl Suolaa,

Mustapippuria,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli