Pinaatti-vuohenjuustopiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Pinaatti vuohenjuustopiirakka
Annokset
6
Uunin lämpötila
200°C
Ruokaisa pinaatti-vuohenjuustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastepiirakkataikinaa
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
150 g
Tuoretta pinaattia
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Tilkka oliiviöljyä
2 dl
Kermaa
2 kpl
Munaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.

1 kpl
(400 g) pakastepiirakkataikinaa
150 g
Tuoretta pinaattia
2

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.

Tilkka oliiviöljyä
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
3

Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

2 kpl
Munaa
2 dl
Kermaa
Mustapippuria
3/4 tl
Suolaa
1 dl
Juustoraastetta
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g41 g
Proteiinia10 g60 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1218 7309
Energiaa kcal291 1747

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukkua basilikaa

  • 150 g Tuoretta pinaattia

  • Valkosipulinkynttä

  • Tilkka oliiviöljyä

  • 0,75 tl Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g41 g
Proteiinia10 g60 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1218 7309
Energiaa kcal291 1747

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukkua basilikaa

  • 150 g Tuoretta pinaattia

  • Valkosipulinkynttä

  • Tilkka oliiviöljyä

  • 0,75 tl Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.