Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Nappaa talteen!
Ruokaisa pinaatti-vuohenjuustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.
| 1 kpl | (400 g) pakastepiirakkataikinaa |
| 200 g | vuohen valkohomejuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 150 g | tuoretta pinaattia |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| tilkka oliiviöljyä | |
| 2 dl | kermaa |
| 2 kpl | munaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 1 dl | juustoraastetta |
- 1.
Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.
- 2.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.
- 3.
Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.
Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
Ruokaisa pinaatti-vuohenjuustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) pakastepiirakkataikinaa |
| 200 g | vuohen valkohomejuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 150 g | tuoretta pinaattia |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| tilkka oliiviöljyä | |
| 2 dl | kermaa |
| 2 kpl | munaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 1 dl | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) pakastepiirakkataikinaa 150 g tuoretta pinaattia - 2
Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.
Määrä Ainesosa tilkka oliiviöljyä 1 kpl iso sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 kpl ruukkua basilikaa 3/4 tl suolaa mustapippuria - 3
Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.
Määrä Ainesosa 2 kpl munaa 2 dl kermaa mustapippuria 3/4 tl suolaa 1 dl juustoraastetta 200 g vuohen valkohomejuustoa
Ravintosisältö
293
Energiaa kcal
1226
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,2 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1226
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,2 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua basilikaa, 150 g Tuoretta pinaattia, Valkosipulinkynttä, Tilkka oliiviöljyä, 0,75 tl Suolaa, Mustapippuria, 1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























