Piparkakku-karpalotrifle

Arvostele resepti
6 Annosta

20 min

Pikkujoulun näyttävä jäätelöherkku tarjotaan laseista lämpimän suklaakinuskikastikkeen kanssa. Näppärintä on koota annokset laseihin jo etukäteen ja pitää pakastimessa tarjoiluun asti.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 lvaniljajäätelöä
150 gpiparkakkuja
2 dlvadelmahilloa
150 gpakastekarpaloita

Kastike

2 dlkinuskikastiketta
50 gtummaa suklaata

Lisäksi

piparkakkuja
50 gpakastekarpaloita

Valmistus

  1. 1

    Anna jäätelön pehmetä hieman huoneenlämmössä ennen annosten kokoamista. Murenna sillä aikaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvaniljajäätelöä
    150 gpiparkakkuja
  2. 2

    Jaa piparimurut, hillo, jäiset karpalot ja jäätelö kerroksittain pakastuksen kestäviin laseihin. Peitä lasit kelmulla ja pane pakastimeen vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    150 gpiparkakkuja
    2 dlvadelmahilloa
    150 gpakastekarpaloita
    1 1/2 lvaniljajäätelöä
  3. 3

    Ota annokset huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen. Kuumenna kinuskikastiketta mikronkestävässä kulhossa mikrossa 1–2 minuuttia. Paloittele suklaa kuumaan kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlkinuskikastiketta
    50 gtummaa suklaata
  4. 4

    Koristele trifleannokset piparkakuilla ja jäisillä karpaloilla juuri ennen tarjoamista. Valuta lusikallinen lämmintä kastiketta päälle ja tarjoa loppu kastike erikseen.

    MääräAinesosa
    piparkakkuja
    50 gpakastekarpaloita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kinuskikastiketta, Piparkakkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä