Anna jäätelön pehmetä hieman huoneenlämmössä ennen annosten kokoamista. Murenna sillä aikaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.
Jaa piparimurut, hillo, jäiset karpalot ja jäätelö kerroksittain pakastuksen kestäviin laseihin. Peitä lasit kelmulla ja pane pakastimeen vähintään 30 minuutiksi.
Ota annokset huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen. Kuumenna kinuskikastiketta mikronkestävässä kulhossa mikrossa 1–2 minuuttia. Paloittele suklaa kuumaan kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.
Koristele trifleannokset piparkakuilla ja jäisillä karpaloilla juuri ennen tarjoamista. Valuta lusikallinen lämmintä kastiketta päälle ja tarjoa loppu kastike erikseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
381
1597
17,8 g
10,5 g
47,8 g
47,5 g
2,0 g
5,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Piparkakkuja,
2 dl Kinuskikastiketta,
Piparkakkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli