Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakku-vaniljakierteet

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Kokeile joulutorttujen sijaan croissant-taikinasta tehtyjä makeita herkkupaloja, joissa maistuvat lempeä vanilja ja mausteinen piparkakku.

Ainekset

240 g
(1 prk) croissant-taikinaa
20 g
(4 kpl) piparkakkuja
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
2 tl
Sokeria
1 tl
Piparkakkumaustetta

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murenna piparkakut ja sekoita ne tuorejuustoon. Lisää sokeri ja piparkakkumauste.

20 g
(4 kpl) piparkakkuja
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
2 tl
Sokeria
1 tl
Piparkakkumaustetta
2

Aukaise taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä pöydälle. Levitä piparkakkutuorejuusto taikinalle.

240 g
(1 prk) croissant-taikinaa
3

Kääri taikina rullaksi aloittaen leveämmältä sivulta. Leikkaa rulla noin 12 viipaleeksi. Aseta viipaleet muffinivuokiin. Voitele kananmunalla ja kypsennä uunissa 12–15 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 13.10.2018
|
Muokattu: 20.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

67

281

5,8 g

3,6 g

2,3 g

1,8 g

0,3 g

1,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

240 g (1 prk) croissant-taikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli