Pippurikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Pippurikastikkeen salaisuus on kolmen pippurin sekoitus. Tarjoa pippurikastiketta esimerkiksi lihan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 tlkokonaisia mustapippureita
1 tlkokonaisia valkopippureita
1 tlkokonaisia rosee- tai viherpippureita
1 rklvoita
1 dlpuna- tai valkoviiniä
2 tllihafondia
1 tlsinappia
1 rklbalsamicoa
2 dlkuohukermaa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Rouhi pippurit morttelissa. Sulata voi kattilassa, paista pippuriseosta minuutin ajan.

    MääräAinesosa
    1 tlkokonaisia mustapippureita
    1 rklvoita
    1 tlkokonaisia valkopippureita
    1 tlkokonaisia rosee- tai viherpippureita
  2. 2

    Lisää viini, balsamico, sinappi ja fondi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlpuna- tai valkoviiniä
    1 rklbalsamicoa
    1 tlsinappia
    2 tllihafondia
  3. 3

    Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen hautua sopivan sakeaksi. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kokonaisia mustapippureita, 1 tl Kokonaisia valkopippureita, 1 tl Kokonaisia rosee- tai viherpippureita, 2 tl Lihafondia, 1 tl Sinappia, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025