Pippurinen possunfilee
Annokset
4
Ainekset
1 kg
Porsaan ulkofileetä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Paprikajauhetta
1 rkl
Mietoa chilijauhetta
1/2 tl
Mustapippuria
2 tl
Viherpippuria
2 tl
Roseepippuria
KASTIKE
1 kpl
Punaviinikastiketta (2dl)
Siivilöity paistoliemi
2 tl
Roseepippuria
Näin teet
1
Murskaa hiukan pippureita. Sekoita mausteet lautasella ja kääntele lihapalaa siinä niin, että mahdollisimman paljon mausteita tarttuu pintaan. Pane liha sopivan kokoiseen uunivuokaan ja pistä lihaan paistomittari niin, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa kolme tuntia eli kunnes sisälämpötila on 80 astetta.Kuumenna punaviinikastike ja lisää joukkoon siivilöity paistoliemi. Mausta murskatuilla roseepippureilla.Uunin lämpötila 125 astetta n. 3 tuntia.
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Nygård
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 15.11.2018