Pirteä alkusalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pirteä alkusalaatti

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 kpl
Verigreippiä
Rucolaa tai vihreää salaattia
1 - 2 kpl
Avokadoa
2 kpl
Pakastekatkarapuja (à 180 g)
1 dl
Pinjansiemeniä

kastike

1/2 dl
Greippimehua
2 rkl
Valkoista balsamietikkaa
4 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori greipit niin, että lohkoja ympäröivä kalvo irtoaa. Irrota lohkot kalvoista. Tee tämä lautasella, niin että saat mehun talteen. Halkaise avokadot, poista siemen ja kuori ja viipaloi malto. Sulata katkaravut. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Levitä salaattisuikaleet vadille tai alkuruokalautasille. Asettele päälle greippilohkot, avokadoviipaleet ja katkaravut. Sirottele päälle siemenet. Sekoita kastikkeen aineet ja pirskottele kastike salaatille.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.