Pistoukastike - Yhteishyvä

Pistoukastike

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku basilikaa
100 g
Parmesaanijuustoa
1 1/2 dl
Oliiviöljyä (kylmäpuristettua)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä vihreä verso, koska se antaa helposti kitkerän maun. Silppua valkosipuli hienoksi.Siirrä silputut valkosipulinkynnet ja revityt basilikanlehdet tehosilppuriin. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää hienoksi raastettu juusto ja öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Voit valmistaa kastikkeen myös morttelissa hieromalla valkosipulin, basilikan ja parmesaanin tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi öljy.Tarjoa pistoukastike grillatun kalan kanssa. Se sopii myös keittojen tai risottojen viimeistelijäksi.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 11.7.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa