Pistoukastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pistoukastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku basilikaa
100 g
Parmesaanijuustoa
1 1/2 dl
Oliiviöljyä (kylmäpuristettua)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä vihreä verso, koska se antaa helposti kitkerän maun. Silppua valkosipuli hienoksi.Siirrä silputut valkosipulinkynnet ja revityt basilikanlehdet tehosilppuriin. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää hienoksi raastettu juusto ja öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Voit valmistaa kastikkeen myös morttelissa hieromalla valkosipulin, basilikan ja parmesaanin tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi öljy.Tarjoa pistoukastike grillatun kalan kanssa. Se sopii myös keittojen tai risottojen viimeistelijäksi.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 11.7.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.