Pistoukastike

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku basilikaa
100 gparmesaanijuustoa
1 1/2 dloliiviöljyä (kylmäpuristettua)
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä vihreä verso, koska se antaa helposti kitkerän maun. Silppua valkosipuli hienoksi.Siirrä silputut valkosipulinkynnet ja revityt basilikanlehdet tehosilppuriin. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää hienoksi raastettu juusto ja öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Voit valmistaa kastikkeen myös morttelissa hieromalla valkosipulin, basilikan ja parmesaanin tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi öljy.Tarjoa pistoukastike grillatun kalan kanssa. Se sopii myös keittojen tai risottojen viimeistelijäksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä