Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva


Nappaa talteen!
Lähi-idästä kotoisin olevat falafelit valmistetaan usein kikherneistä tai härkäpavuista. Porkkanalaatikkoa voi yhtä hyvin hyödyntää falafelien valmistukseen, varsinkin jos laatikkoa jää syötäväksi vielä joulun jälkeen. Porkkana-falafelit voi tarjoilla esimerkiksi pitaleivän välissä.
| 300 g | keitettyjä kikherneitä |
| 300 g | porkkanalaatikkoa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | tahinia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä raastettuna |
| puolikkaan limen mehu | |
| 1 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
| 1 rkl | juustokuminaa |
| 1 tl | korianteria |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä paistamiseen |
Laita yleiskoneen kutterikulhoon kikherneet ja valmis porkkanalaatikko. Hienonna tasaiseksi.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota kylmässä noin 30 minuuttia.
Jaa massa noin 30 g kokoisiin paloihin ja pyöritä jauhotetuin käsin palloiksi. Paina palloa hieman litteäksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Lado porkkana-falafelit uunipellille ja paista 180°C noin 5 minuuttia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Lähi-idästä kotoisin olevat falafelit valmistetaan usein kikherneistä tai härkäpavuista. Porkkanalaatikkoa voi yhtä hyvin hyödyntää falafelien valmistukseen, varsinkin jos laatikkoa jää syötäväksi vielä joulun jälkeen. Porkkana-falafelit voi tarjoilla esimerkiksi pitaleivän välissä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | keitettyjä kikherneitä |
| 300 g | porkkanalaatikkoa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | tahinia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä raastettuna |
| puolikkaan limen mehu | |
| 1 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
| 1 rkl | juustokuminaa |
| 1 tl | korianteria |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä paistamiseen |
Laita yleiskoneen kutterikulhoon kikherneet ja valmis porkkanalaatikko. Hienonna tasaiseksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | keitettyjä kikherneitä |
| 300 g | porkkanalaatikkoa |
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota kylmässä noin 30 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puolikkaan limen mehu | |
| 1 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 2 rkl | tahinia |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä raastettuna |
| 1 rkl | juustokuminaa |
| 1 tl | korianteria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | suolaa |
Jaa massa noin 30 g kokoisiin paloihin ja pyöritä jauhotetuin käsin palloiksi. Paina palloa hieman litteäksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Lado porkkana-falafelit uunipellille ja paista 180°C noin 5 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | öljyä paistamiseen |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
499
Energiaa kcal
2088
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
499
Energiaa kcal
2088
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 300 g porkkanalaatikkoa, Puolikkaan limen mehu, 1 rkl juustokuminaa, 1 tl korianteria, 0.5 tl chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli