Porkkana-falafelit
Porkkana-falafelit
Yhteistyössä

Porkkana-falafelit

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Lähi-idästä kotoisin olevat falafelit valmistetaan usein kikherneistä tai härkäpavuista. Porkkanalaatikkoa voi yhtä hyvin hyödyntää falafelien valmistukseen, varsinkin jos laatikkoa jää syötäväksi vielä joulun jälkeen. Porkkana-falafelit voi tarjoilla esimerkiksi pitaleivän välissä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkeitettyjä kikherneitä
300 gporkkanalaatikkoa
1 dlkorppujauhoja
2 rkltahinia
2 kplvalkosipulinkynttä raastettuna
puolikkaan limen mehu
1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkljuustokuminaa
1 tlkorianteria
2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlchilijauhetta
1 tlruokasoodaa
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Laita yleiskoneen kutterikulhoon kikherneet ja valmis porkkanalaatikko. Hienonna tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    300 gkeitettyjä kikherneitä
    300 gporkkanalaatikkoa
  2. 2

    Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota kylmässä noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    puolikkaan limen mehu
    1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
    1/2 tlchilijauhetta
    2 rkltahinia
    1 dlkorppujauhoja
    2 kplvalkosipulinkynttä raastettuna
    1 rkljuustokuminaa
    1 tlkorianteria
    1 tlruokasoodaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 tlsuolaa
  3. 3

    Jaa massa noin 30 g kokoisiin paloihin ja pyöritä jauhotetuin käsin palloiksi. Paina palloa hieman litteäksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Lado porkkana-falafelit uunipellille ja paista 180°C noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlöljyä paistamiseen
    1 dlvehnäjauhoja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 300 g porkkanalaatikkoa, Puolikkaan limen mehu, 1 rkl juustokuminaa, 1 tl korianteria, 0.5 tl chilijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä