Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkana-falafelit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lähi-idästä kotoisin olevat falafelit valmistetaan usein kikherneistä tai härkäpavuista. Porkkanalaatikkoa voi yhtä hyvin hyödyntää falafelien valmistukseen, varsinkin jos laatikkoa jää syötäväksi vielä joulun jälkeen. Porkkana-falafelit voi tarjoilla esimerkiksi pitaleivän välissä.

Ainekset

300 g
keitettyjä kikherneitä
300 g
porkkanalaatikkoa
1 dl
korppujauhoja
2 rkl
tahinia
2 kpl
valkosipulinkynttä raastettuna
Puolikkaan limen mehu
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
chilijauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
öljyä paistamiseen

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Laita yleiskoneen kutterikulhoon kikherneet ja valmis porkkanalaatikko. Hienonna tasaiseksi.

300 g
keitettyjä kikherneitä
300 g
porkkanalaatikkoa
2

Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota kylmässä noin 30 minuuttia.

Puolikkaan limen mehu
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2 tl
chilijauhetta
2 rkl
tahinia
1 dl
korppujauhoja
2 kpl
valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
1 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
suolaa
3

Jaa massa noin 30 g kokoisiin paloihin ja pyöritä jauhotetuin käsin palloiksi. Paina palloa hieman litteäksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Lado porkkana-falafelit uunipellille ja paista 180°C noin 5 minuuttia.

1/2 dl
öljyä paistamiseen
1 dl
vehnäjauhoja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

499

2088

20,0 g

1,5 g

53,0 g

2,3 g

10,3 g

21,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g porkkanalaatikkoa,

Puolikkaan limen mehu,

1 rkl juustokuminaa,

1 tl korianteria,

0,5 tl chilijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli