Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkana-juustopiiras

Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

Taikina

100 g
Leivontamargariinia
4 dl
Vehnäjauhoja tai puolet vehnä- ja puolet sämpyläjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 1/2 dl
Maitoa tai kasvislientä (kasvisten keitinlientä tai vettä ja 1/2 kasvisliemikuutiota)
15 g
(1/3 palaa) hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan

Täyte

400 - 500 g
Porkkanoita
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
Nippu persiljaa
1/2 tl
Sitruunapippuria
1 kpl
(250 g) viherpippuri koskenlaskija sulatejuustoa
2 - 3 dl
Kasvislientä kuutiosta

Voiteluun

Munaa

Pinnalle

Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kuutioitu kylmä rasva, jauhot, suola ja sokeri murumaiseksi monitoimikoneessa. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja liuota siihen. Lisää hiivaliemi muruseokseen ja sekoita taikinaksi. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä 15-20 minuuttia.Kiehauta täytteen kasvisliemi. Lisää siihen kuutioitu sulatejuusto ja sekoita edelleen kuumentaen kunnes se on tasaista juustokastiketta.Kuori ja lohko porkkanat monitoimikoneeseen ja hienonna ne, tai raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää valkosipulinkynnet ja persilja. Sekoita lopuksi raaka porkkanaseos juustokastikkeeseen. Jäähdytä hiukan.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöryläksi ja vuoraa sillä piirastaikina. Täytä pohja täyteseoksella ja leikkaa reunoilta ylimääräinen taikina pois. Muovaa siitä suikaleita, jotka nostat ristikoksi piiraan pintaan. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele päälle siemeniä. Kypsennä piirasta 200-asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.