Porkkana-juustopiiras

Arvostele resepti
6 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

100 gleivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja tai puolet vehnä- ja puolet sämpyläjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
1 1/2 dlmaitoa tai kasvislientä (kasvisten keitinlientä tai vettä ja 1/2 kasvisliemikuutiota)
15 g(1/3 palaa) hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan

Täyte

400 - 500 gporkkanoita
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
nippu persiljaa
1/2 tlsitruunapippuria
1 kpl(250 g) viherpippuri koskenlaskija sulatejuustoa
2 - 3 dlkasvislientä kuutiosta

Voiteluun

munaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kuutioitu kylmä rasva, jauhot, suola ja sokeri murumaiseksi monitoimikoneessa. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja liuota siihen. Lisää hiivaliemi muruseokseen ja sekoita taikinaksi. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä 15-20 minuuttia.Kiehauta täytteen kasvisliemi. Lisää siihen kuutioitu sulatejuusto ja sekoita edelleen kuumentaen kunnes se on tasaista juustokastiketta.Kuori ja lohko porkkanat monitoimikoneeseen ja hienonna ne, tai raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää valkosipulinkynnet ja persilja. Sekoita lopuksi raaka porkkanaseos juustokastikkeeseen. Jäähdytä hiukan.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöryläksi ja vuoraa sillä piirastaikina. Täytä pohja täyteseoksella ja leikkaa reunoilta ylimääräinen taikina pois. Muovaa siitä suikaleita, jotka nostat ristikoksi piiraan pintaan. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele päälle siemeniä. Kypsennä piirasta 200-asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025