Porkkanajuustokakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Porkkanajuustokakussa yhdistyvät mehevän mausteinen porkkanakakkupohja, vaniljainen juustokakku ja kaikkien rakastama täyteläinen tuorejuustokuorrutus. Näyttävä porkkanakakku leivotaan sekoittamalla, jolloin vatkainta ei tarvita.
| Porkkanakakkutaikina | |
|---|---|
| 3 - 4 kpl | porkkanaa (3 dl raastetta) |
| 195 g | (3 dl) vehnäjauhoja |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Juustokakkutäyte | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Kuorrutus | |
| 50 g | voita |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 dl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
| 1 dl | pähkinäsekoitusta (esim. rainbow naturel) |
- 1.
Ota maustamaton tuorejuusto, rahka ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Valmista taikina. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet leivontakulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja munat. Kääntele raaste taikinaan.
- 3.
Valmista täyte. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuustoon rahka, sokerit ja perunajauho. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
- 4.
Kaada taikina vuoan pohjalle. Kaada päälle täyte ja tasoita pinta. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Ota kuorrutuksen voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
- 5.
Sekoita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sokerin kanssa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Rouhi pähkinät ja koristele kakku pähkinärouheella.
Porkkanajuustokakussa yhdistyvät mehevän mausteinen porkkanakakkupohja, vaniljainen juustokakku ja kaikkien rakastama täyteläinen tuorejuustokuorrutus. Näyttävä porkkanakakku leivotaan sekoittamalla, jolloin vatkainta ei tarvita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Porkkanakakkutaikina | |
| 3 - 4 kpl | porkkanaa (3 dl raastetta) |
| 195 g | (3 dl) vehnäjauhoja |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | kananmunaa |
Juustokakkutäyte | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
Kuorrutus | |
| 50 g | voita |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 dl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| 1 dl | pähkinäsekoitusta (esim. rainbow naturel) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota maustamaton tuorejuusto, rahka ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 250 g (1 prk) maitorahkaa 2 kpl kananmunaa - 2
Valmista taikina. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet leivontakulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja munat. Kääntele raaste taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl porkkanaa (3 dl raastetta) 195 g (3 dl) vehnäjauhoja 2 dl fariinisokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 1 tl inkivääriä 1 tl kardemummaa 1/4 tl suolaa 2 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunaa - 3
Valmista täyte. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuustoon rahka, sokerit ja perunajauho. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1 dl sokeria 1 rkl perunajauhoja - 4
Kaada taikina vuoan pohjalle. Kaada päälle täyte ja tasoita pinta. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Ota kuorrutuksen voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
- 5
Sekoita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sokerin kanssa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Rouhi pähkinät ja koristele kakku pähkinärouheella.
Määrä Ainesosa 50 g voita 200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa 1 dl tomusokeria 1 dl pähkinäsekoitusta (esim. rainbow naturel)
Vinkki: Leivo kakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ja rakenne tasaantuvat. Säilytä kakku jääkaapissa.
Ravintosisältö
549
Energiaa kcal
2298
Energiaa kj
34,8 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,1 g
Hiilihydraatteja
31,9 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
13,6 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
549
Energiaa kcal
2298
Energiaa kj
34,8 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,1 g
Hiilihydraatteja
31,9 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
13,6 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























