Porkkanajuustokakku

arvosana4/5

(25)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Porkkanajuustokakussa yhdistyvät mehevän mausteinen porkkanakakkupohja, vaniljainen juustokakku ja kaikkien rakastama täyteläinen tuorejuustokuorrutus. Näyttävä porkkanakakku leivotaan sekoittamalla, jolloin vatkainta ei tarvita.

Ainekset

MääräAinesosa

Porkkanakakkutaikina

3 - 4 kplporkkanaa (3 dl raastetta)
195 g(3 dl) vehnäjauhoja
2 dlfariinisokeria
2 tlleivinjauhetta
2 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
2 dlrypsiöljyä
2 kplkananmunaa

Juustokakkutäyte

200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 rklperunajauhoja
2 kplkananmunaa

Kuorrutus

50 gvoita
200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 dltomusokeria

Lisäksi

1 dlpähkinäsekoitusta (esim. rainbow naturel)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota maustamaton tuorejuusto, rahka ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Valmista taikina. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet leivontakulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja munat. Kääntele raaste taikinaan.

    MääräAinesosa
    3 - 4 kplporkkanaa (3 dl raastetta)
    195 g(3 dl) vehnäjauhoja
    2 dlfariinisokeria
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlkanelia
    1 tlinkivääriä
    1 tlkardemummaa
    1/4 tlsuolaa
    2 dlrypsiöljyä
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Valmista täyte. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuustoon rahka, sokerit ja perunajauho. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
    1 rklperunajauhoja
  4. 4

    Kaada taikina vuoan pohjalle. Kaada päälle täyte ja tasoita pinta. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Ota kuorrutuksen voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.

  5. 5

    Sekoita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sokerin kanssa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Rouhi pähkinät ja koristele kakku pähkinärouheella.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
    1 dltomusokeria
    1 dlpähkinäsekoitusta (esim. rainbow naturel)

Vinkki: Leivo kakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ja rakenne tasaantuvat. Säilytä kakku jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä