Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuoka. Jos paistat kakun 24 cm:n kakkuvuoassa, tee taikina 1,5-kertaisena, jotta kakusta tulee tarpeeksi korkea ja mehevä. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Mittaa rasva ja sulatejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.
Vinkki: Jos haluat kakulle oikein paksun juustokuorrutuksen, tuplaa kuorrutteen määrä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1253
14,3 g
2,9 g
37,4 g
27,5 g
1,3 g
4,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli