Porkkanakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanakakku

???
Annokset
8
Mehevä porkkanakakku kuorrutetaan sulatejuustolla ja viimeistellään mansikoilla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia
1 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Porkkanaraastetta
1 dl
Öljyä

KUORRUTUS:

25 g
Margariinia
50 g
Pehmeää sulatejuustoa
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 tl
Vanilliinisokeria

KORISTELUUN:

Nonparelleja ja tuoreita marjoja

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele nonparelleilla ja tuoreilla marjoilla.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.7.2008
Muokattu: 15.5.2019