Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanakakku

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mehevä porkkanakakku on koko perheen rakastama klassikko. Voit leipoa kakun jo päivää aiemmin ja kuorruttaa juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

250 g
(3–4) porkkanaa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
rypsiöljyä

Kuorrutus

25 g
huoneenlämpöistä voita tai margariinia
50 g
pehmeää sulatejuustoa
1 1/2 dl
tomusokeria

Lisäksi

15 g
(2 rkl) manteli- tai pähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuoka. Jos paistat kakun 24 cm:n kakkuvuoassa, tee taikina 1,5-kertaisena, jotta kakusta tulee tarpeeksi korkea ja mehevä. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

250 g
(3–4) porkkanaa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
rypsiöljyä
2

Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Mittaa rasva ja sulatejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.

25 g
huoneenlämpöistä voita tai margariinia
50 g
pehmeää sulatejuustoa
1 1/2 dl
tomusokeria
15 g
(2 rkl) manteli- tai pähkinärouhetta

Vinkki: Jos haluat kakulle oikein paksun juustokuorrutuksen, tuplaa kuorrutteen määrä.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.7.2008
|
Muokattu: 6.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1253

14,3 g

2,9 g

37,4 g

27,5 g

1,3 g

4,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli