Helppo porkkanakakku

arvosana4/5

(10)arviota
10 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Mehevä porkkanakakku on koko perheen rakastama klassikko. Voit leipoa kakun jo päivää aiemmin ja kuorruttaa juuri ennen tarjoilua.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
250 g(3–4) porkkanaa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria
1 dlrypsiöljyä

Kuorrutus

50 ghuoneenlämpöistä voita tai margariinia
100 gpehmeää sulatejuustoa
3 dltomusokeria

Lisäksi

15 g(2 rkl) manteli- tai pähkinärouhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuoka. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    250 g(3–4) porkkanaa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlkanelia
    1 tlvaniljasokeria
    1 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. 3

    Mittaa rasva ja sulatejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.

    MääräAinesosa
    50 ghuoneenlämpöistä voita tai margariinia
    100 gpehmeää sulatejuustoa
    3 dltomusokeria
    15 g(2 rkl) manteli- tai pähkinärouhetta

Vinkki! Jos paistat kakun 24 cm:n kakkuvuoassa, tee taikina 1,5-kertaisena, jotta kakusta tulee tarpeeksi korkea ja mehevä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä