Porkkanakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanakakku

Porkkanakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mehevä porkkanakakku on koko perheen rakastama klassikko. Voit leipoa kakun jo päivää aiemmin ja kuorruttaa juuri ennen tarjoilua.

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
(3–4) porkkanaa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
rypsiöljyä

kuorrutus

25 g
huoneenlämpöistä voita tai margariinia
50 g
pehmeää sulatejuustoa
1 1/2 dl
tomusokeria

lisäksi

2 rkl
manteli- tai pähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuoka. Jos paistat kakun 24 cm:n kakkuvuoassa, tee taikina 1,5-kertaisena, jotta kakusta tulee tarpeeksi korkea ja mehevä. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

250 g
(3–4) porkkanaa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
rypsiöljyä
2

Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Mittaa rasva ja sulatejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella.

25 g
huoneenlämpöistä voita tai margariinia
50 g
pehmeää sulatejuustoa
1 1/2 dl
tomusokeria
2 rkl
manteli- tai pähkinärouhetta
4

Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.

Vinkki: Jos haluat kakulle oikein paksun juustokuorrutuksen, tuplaa kuorrutteen määrä.

Resepti:
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.7.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1228

294

13,5 g

2,0 g

37,5 g

27,5 g

1,4 g

4,6 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli