Porkkanakuppikakut
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Porkkanakakku sopii valmistettavaksi myös suloisina muffineina, jotka kypsyvät uunissa kakkua nopeammin. Porkkanaraasteen mehevöittämät muffinit koristellaan tuorejuusto-tomusokerikuorrutuksella.
| 200 g | porkkanoita |
| 150 g | margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) appelsiinituorejuustoa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 50 g | margariinia |
| Pinnalle | |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
- 1.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita joukkoon jauhoseos, porkkanaraaste ja pähkinärouhe.
- 2.
Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3.
Vaahdota tuorejuusto, tomusokeri ja pehmeä margariini. Levitä tai pursota kuorrutus muffinien päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Porkkanakuppikakut
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Porkkanakakku sopii valmistettavaksi myös suloisina muffineina, jotka kypsyvät uunissa kakkua nopeammin. Porkkanaraasteen mehevöittämät muffinit koristellaan tuorejuusto-tomusokerikuorrutuksella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | porkkanoita |
| 150 g | margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
Kuorrutus | |
| 200 g | (1 rs) appelsiinituorejuustoa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 50 g | margariinia |
Pinnalle | |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita joukkoon jauhoseos, porkkanaraaste ja pähkinärouhe.
Määrä Ainesosa 200 g porkkanoita 150 g margariinia 2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 2 tl leivinjauhetta 1 dl hasselpähkinärouhetta 1/2 tl suolaa 3 dl vehnäjauhoja 1 tl kardemummaa 1 tl kanelia 1 tl inkivääriä - 2
Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3
Vaahdota tuorejuusto, tomusokeri ja pehmeä margariini. Levitä tai pursota kuorrutus muffinien päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Määrä Ainesosa 1 dl tomusokeria 50 g margariinia 200 g (1 rs) appelsiinituorejuustoa 1 dl hasselpähkinärouhetta
Mausteet voit korvata 1 rkl:lla piparkakkumaustetta.
Ravintosisältö
294
Energiaa kcal
1231
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,2 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
294
Energiaa kcal
1231
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,2 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Kanelia, 1 tl Inkivääriä, 1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























