Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanakuppikakut

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta
Porkkanakakku sopii valmistettavaksi myös suloisina muffineina, jotka kypsyvät uunissa kakkua nopeammin. Porkkanaraasteen mehevöittämät muffinit koristellaan tuorejuusto-tomusokerikuorrutuksella.

Ainekset

200 g
Porkkanoita
150 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Kardemummaa
1 dl
Hasselpähkinärouhetta

Kuorrutus

1 kpl
(200 g) appelsiinituorejuustoa
1 dl
Tomusokeria
50 g
Margariinia

Pinnalle

1 dl
Hasselpähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita joukkoon jauhoseos, porkkanaraaste ja pähkinärouhe.

200 g
Porkkanoita
150 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Hasselpähkinärouhetta
1/2 tl
Suolaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
2

Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja margariini. Levitä tai pursota kuorrutus muffinien päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

1 dl
Tomusokeria
50 g
Margariinia
1 kpl
(200 g) appelsiinituorejuustoa
1 dl
Hasselpähkinärouhetta

Mausteet voit korvata 1 rkl:lla piparkakkumaustetta.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

272

1139

15,5 g

3,1 g

27,9 g

17,8 g

2,4 g

4,1 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Kanelia,

1 tl Inkivääriä,

1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli