Porkkanakuppikakut

arvosana4/5

(5)arviota
14 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Porkkanakakku sopii valmistettavaksi myös suloisina muffineina, jotka kypsyvät uunissa kakkua nopeammin. Porkkanaraasteen mehevöittämät muffinit koristellaan tuorejuusto-tomusokerikuorrutuksella.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gporkkanoita
150 gmargariinia
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tlkardemummaa
1 dlhasselpähkinärouhetta

Kuorrutus

200 g(1 rs) appelsiinituorejuustoa
1 dltomusokeria
50 gmargariinia

Pinnalle

1 dlhasselpähkinärouhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita joukkoon jauhoseos, porkkanaraaste ja pähkinärouhe.

    MääräAinesosa
    200 gporkkanoita
    150 gmargariinia
    2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    2 tlleivinjauhetta
    1 dlhasselpähkinärouhetta
    1/2 tlsuolaa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlkardemummaa
    1 tlkanelia
    1 tlinkivääriä
  2. 2

    Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

  3. 3

    Vaahdota tuorejuusto, tomusokeri ja pehmeä margariini. Levitä tai pursota kuorrutus muffinien päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

    MääräAinesosa
    1 dltomusokeria
    50 gmargariinia
    200 g(1 rs) appelsiinituorejuustoa
    1 dlhasselpähkinärouhetta

Mausteet voit korvata 1 rkl:lla piparkakkumaustetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Kanelia, 1 tl Inkivääriä, 1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä