Porkkanakuppikakut
Ainekset
Kuorrutus
Pinnalle
Valmistus
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita joukkoon jauhoseos, porkkanaraaste ja pähkinärouhe.
Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja margariini. Levitä tai pursota kuorrutus muffinien päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Mausteet voit korvata 1 rkl:lla piparkakkumaustetta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1139
15,5 g
3,1 g
27,9 g
17,8 g
2,4 g
4,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Kanelia,
1 tl Inkivääriä,
1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli