Poropiirakka
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Tee ruokaisa piirakka poronkäristyksestä ja sinihomejuustosta. Tarjoa suolainen piirakka iltapalana, vierasvarana tai juhlaruokana noutopöydässä. Juustoisen poropiirakan kanssa maistuu raikas salaatti tai uunijuurekset.
| 400 g | piirakkataikinaa (1 pkt, pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 480 g | poronkäristystä (2 pkt, à 240 g) |
| 3 rkl | margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 2 dl | sinihomejuustoa muruina |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
- 1.
Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Ruskista kohmeiset käristyslihat muutamassa erässä pienessä rasvamäärässä kuumalla pannulla niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut pienemmiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita lihan joukkoon.
- 3.
Ota piirakkataikinasta ¼ kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Kaada lihat pohjalle ja ripottele juustomurut päälle. Sekoita kerma ja munat ja kaada lihojen päälle.
- 4.
Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle.
- 5.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes kansi on sopivasti ruskistunut.
Poropiirakka
Tee ruokaisa piirakka poronkäristyksestä ja sinihomejuustosta. Tarjoa suolainen piirakka iltapalana, vierasvarana tai juhlaruokana noutopöydässä. Juustoisen poropiirakan kanssa maistuu raikas salaatti tai uunijuurekset.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | piirakkataikinaa (1 pkt, pakaste) |
Täyte | |
| 480 g | poronkäristystä (2 pkt, à 240 g) |
| 3 rkl | margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 2 dl | sinihomejuustoa muruina |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 400 g piirakkataikinaa (1 pkt, pakaste) - 2
Ruskista kohmeiset käristyslihat muutamassa erässä pienessä rasvamäärässä kuumalla pannulla niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut pienemmiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita lihan joukkoon.
Määrä Ainesosa 480 g poronkäristystä (2 pkt, à 240 g) 3 rkl margariinia 1 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 kpl punainen paprika - 3
Ota piirakkataikinasta ¼ kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Kaada lihat pohjalle ja ripottele juustomurut päälle. Sekoita kerma ja munat ja kaada lihojen päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl sinihomejuustoa muruina 2 dl ruokakermaa 2 kpl kananmunaa - 4
Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle.
- 5
Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes kansi on sopivasti ruskistunut.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























