Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Poropiirakka

Poropiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Tee ruokaisa piirakka poronkäristyksestä ja sinihomejuustosta. Tarjoa suolainen piirakka iltapalana, vierasvarana tai juhlaruokana noutopöydässä. Juustoisen poropiirakan kanssa maistuu raikas salaatti tai uunijuurekset.

Ainekset

400 g
piirakkataikinaa (1 pkt, pakaste)

täyte

480 g
poronkäristystä (2 pkt, à 240 g)
3 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
punainen paprika
2 dl
sinihomejuustoa muruina
2 dl
ruokakermaa
2 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.

400 g
piirakkataikinaa (1 pkt, pakaste)
2

Ruskista kohmeiset käristyslihat muutamassa erässä pienessä rasvamäärässä kuumalla pannulla niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut pienemmiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita lihan joukkoon.

480 g
poronkäristystä (2 pkt, à 240 g)
3 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
punainen paprika
3

Ota piirakkataikinasta ¼ kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Kaada lihat pohjalle ja ripottele juustomurut päälle. Sekoita kerma ja munat ja kaada lihojen päälle.

2 dl
sinihomejuustoa muruina
2 dl
ruokakermaa
2 kpl
kananmunaa
4

Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle.

5

Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes kansi on sopivasti ruskistunut.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Shröder, Kati Pohja
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 30.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.