Poropiirakka

Arvostele resepti
12 Annosta

Noin 2 tuntia

Tee ruokaisa piirakka poronkäristyksestä ja sinihomejuustosta. Tarjoa suolainen piirakka iltapalana, vierasvarana tai juhlaruokana noutopöydässä. Juustoisen poropiirakan kanssa maistuu raikas salaatti tai uunijuurekset.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
400 gpiirakkataikinaa (1 pkt, pakaste)

Täyte

480 gporonkäristystä (2 pkt, à 240 g)
3 rklmargariinia
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 kplpunainen paprika
2 dlsinihomejuustoa muruina
2 dlruokakermaa
2 kplkananmunaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    400 gpiirakkataikinaa (1 pkt, pakaste)
  2. 2

    Ruskista kohmeiset käristyslihat muutamassa erässä pienessä rasvamäärässä kuumalla pannulla niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut pienemmiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita lihan joukkoon.

    MääräAinesosa
    480 gporonkäristystä (2 pkt, à 240 g)
    3 rklmargariinia
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 kplpunainen paprika
  3. 3

    Ota piirakkataikinasta ¼ kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Kaada lihat pohjalle ja ripottele juustomurut päälle. Sekoita kerma ja munat ja kaada lihojen päälle.

    MääräAinesosa
    2 dlsinihomejuustoa muruina
    2 dlruokakermaa
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle.

  5. 5

    Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes kansi on sopivasti ruskistunut.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Pia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä