Poropiirakka - Yhteishyvä

Poropiirakka

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Pakastepiirakkataikinaa

TÄYTE:

2 kpl
(á 240 g) poronkäristyslihaa
3 rkl
Margariinia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Punainen paprika
2 dl
Sinihomejuustomurua
2 kpl
Munaa
2 dl
Ruokakermaa

Näin teet

1

Ruskista poronlihat kuumalla pannulla kahdessa erässä pienessä rasvamäärässä jäisinä niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna punainen paprika ja sekoita poronlihan kanssa. Leikkaa piirakkataikinasta 1/ 4 piirakan kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä 24 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Kaada poroseos vuokaan ja ripottele päälle juustomuruset. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään ja valuta piirakan päälle. Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile iltapalana tai ruokaisana piiraana noutopöydässä.

Resepti
Katri Shröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa