Possu-kaalilaatikko

Nappaa talteen!
| 400 g | porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 dl | riisi-ohraseosta |
| 8 dl | lihalientä |
| 800 g | valkokaalia |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua valkopippuria | |
| 2 tl | meiramia |
| 2 kpl | munaa |
| 5 dl | maitoa |
- 1.
Paista possusuikaleet öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja anna hetken aikaa pehmentyä lihan kanssa. Keitä riisi-ohraseosta lihaliemessä isossa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Poista kaalista kanta ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan hetkeksi hautumaan. Sekoita joukkoon lihasuikale-sipuliseos. Mausta seos. Kaada seos voideltuun reiluun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito keskenään ja valuta tasaisesti vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Possu-kaalilaatikko
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 dl | riisi-ohraseosta |
| 8 dl | lihalientä |
| 800 g | valkokaalia |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua valkopippuria | |
| 2 tl | meiramia |
| 2 kpl | munaa |
| 5 dl | maitoa |
Valmistus
- 1
Paista possusuikaleet öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja anna hetken aikaa pehmentyä lihan kanssa. Keitä riisi-ohraseosta lihaliemessä isossa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Poista kaalista kanta ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan hetkeksi hautumaan. Sekoita joukkoon lihasuikale-sipuliseos. Mausta seos. Kaada seos voideltuun reiluun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito keskenään ja valuta tasaisesti vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























