Provencen pihvit ja kasvispestopasta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pihvit:

1 rkloliiviöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
500 gnaudan paistijauhelihaa
3 rklhienonnettua persiljaa
1 rklkapriksia
1 rklprovencen yrttiseosta
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 kplmuna

Kasvispestopasta:

2 rkloliiviöljyä
1/2 kplmunakoiso
1/2 kplkesäkurpitsa
1 tlsuolaa
1 kplpunainen paprika
1 kplpunasipuli
2 kplisoa tomaattia

Lisäksi:

250 gnauhapastaa
2 rklpestokastiketta

Pinnalle:

2 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pihvit:Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon jäähtymään. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita taikina kiinteäksi ja tasaiseksi. Muotoile taikinasta 8 litteää pihviä. Paista pihvit pannulla tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa pihvit kasvispestopastan kanssa.Kasvispestopasta:Pese ja kuutioi munakoiso. Kuullota paloja öljyssä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa, paprika, punasipuli ja tomaatit ja lisää munakoisojen joukkoon. Anna kasvisten kypsyä pannulla meheväksi kastikkeeksi. Mausta rouhitulla pippurilla. Keitä nauhapasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon pestokastike. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa Tarjoile pasta kasvishöystön ja Provencen jauhelihapihvien kanssa..

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä