Punainen juureskastike - Yhteishyvä

Punainen juureskastike

Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Punajuuri
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
2 dl
Lihalientä
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
1/2 - 1 tl
Chilitahnaa (sambal oelek)
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Keitä kasviksia lihaliemessä 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Varhaisvihannekset kypsyvät nopeammin, mutta myöhemmin kannattaa panna punajuuri kiehumaan ensin ja lisätä muut kasvikset myöhemmin tai pilko punajuuri pienemmiksi kuutioiksi kuin muut juurekset. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää mausteet ja oliiviöljy. Tarjoa haaleana liha-, kala- ja kasvisruokien lisänä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa