Punainen juureskastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
1 kplpunajuuri
100 gjuuriselleriä
1 kplsipuli
2 dllihalientä
1 kplmurskattu valkosipulin kynsi
1/2 - 1 tlchilitahnaa (sambal oelek)
1/2 tlsuolaa
1 rklhunajaa
1 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Keitä kasviksia lihaliemessä 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Varhaisvihannekset kypsyvät nopeammin, mutta myöhemmin kannattaa panna punajuuri kiehumaan ensin ja lisätä muut kasvikset myöhemmin tai pilko punajuuri pienemmiksi kuutioiksi kuin muut juurekset. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää mausteet ja oliiviöljy. Tarjoa haaleana liha-, kala- ja kasvisruokien lisänä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025