Punajuuri-mozzarellasalaatti

Mausta punajuuret mm. rosmariinilla ja kypsennä uunissa. Nauti mozzarellan ja rapean salaatin kanssa. Punajuuri-mozzarellasalaatti maistuu alkupalana, lisukkeena ja aterianakin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplsuurta punajuurta
2 rkltummaa balsamiviinietikkaa
1 rklöljyä
1/2 rkl(ruokokide)sokeria
1/2 tlsuolaa
1 tlkuivattua rosmariinia

Lisäksi

1 - 2 kpl(à 125 g) mozzarellajuustoa
1 kplruukku jääsalaattia

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori punajuuret. Viipaloi punajuuret ja levitä neleivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan tasaisesti. Mausta punajuuret balsamiviinietikalla, öljyllä, suolalla ja rosmariinilla. Kääntele punajuuria niin, että mausteet sekoittuvat tasaisesti.Kypsennä punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.Tarjoa punajuuret viipaloidun mozzarellan ja rapean salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä