Punajuuri-mozzarellasalaatti - Yhteishyvä

Punajuuri-mozzarellasalaatti

???
Annokset
4
Ruokavalio
Mausta punajuuret mm. rosmariinilla ja kypsennä uunissa. Nauti mozzarellan ja rapean salaatin kanssa. Punajuuri-mozzarellasalaatti maistuu alkupalana, lisukkeena ja aterianakin.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Suurta punajuurta
2 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
Öljyä
1/2 rkl
(ruokokide)sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua rosmariinia

LISÄKSI

1 - 2 kpl
(à 125 g) mozzarellajuustoa
1 kpl
Ruukku jääsalaattia

Näin teet

1

Pese ja kuori punajuuret. Viipaloi punajuuret ja levitä neleivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan tasaisesti. Mausta punajuuret balsamiviinietikalla, öljyllä, suolalla ja rosmariinilla. Kääntele punajuuria niin, että mausteet sekoittuvat tasaisesti.Kypsennä punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.Tarjoa punajuuret viipaloidun mozzarellan ja rapean salaatin kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa