Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuri-vuohenjuustobruschettat

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Hunajaisella punajuuripaistoksella päällystetyt bruschettat sopivat jouluaterian alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi.

Ainekset

3 kpl
Punajuurta
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Punasipuli
Ruukkua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) maustepippuria
200 g
Vuohenjuustoa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kpl
Vaaleaa leipää
4 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.

3 kpl
Punajuurta
1/2 tl
Suolaa
1 l
Vettä
2

Hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Punasipuli
Ruukkua basilikaa
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) maustepippuria
4 rkl
Öljyä
3

Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.

200 g
Vuohenjuustoa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4

Säädä uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljy viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.

1/2 kpl
Vaaleaa leipää
5

Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele halutessasi punasipulirenkailla ja basilikanlehdillä.

6

Vinkki: Yhdistä juusto ja punajuurikuutiot ja tarjoa sellaisenaan lisukkeena.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 2.8.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

412

1722

37,0 g

14,6 g

8,8 g

7,8 g

1,6 g

9,4 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Ruukkua basilikaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli