Punajuuri-vuohenjuustobruschettat

arvosana4/5

(2)arviota
5 Annosta

Hunajaisella punajuuripaistoksella päällystetyt bruschettat sopivat jouluaterian alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
3 kplpunajuurta
1 lvettä
1 tlsuolaa
1 kplpunasipuli
ruukkua basilikaa
2 rkloliiviöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) maustepippuria
200 gvuohenjuustoa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1/2 kplvaaleaa leipää
4 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.

    MääräAinesosa
    3 kplpunajuurta
    1/2 tlsuolaa
    1 lvettä
  2. 2

    Hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    ruukkua basilikaa
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1 rklhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(1/4 tl) maustepippuria
    4 rklöljyä
  3. 3

    Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 gvuohenjuustoa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  4. 4

    Säädä uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljy viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 kplvaaleaa leipää
  5. 5

    Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele halutessasi punasipulirenkailla ja basilikanlehdillä.

  6. 6

    Vinkki: Yhdistä juusto ja punajuurikuutiot ja tarjoa sellaisenaan lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa, Ruukkua basilikaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä