Punajuuri-vuohenjuustobruschettat

Nappaa talteen!
Hunajaisella punajuuripaistoksella päällystetyt bruschettat sopivat jouluaterian alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi.
| 3 kpl | punajuurta |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| ruukkua basilikaa | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) maustepippuria |
| 200 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 kpl | vaaleaa leipää |
| 4 rkl | öljyä |
- 1.
Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.
- 2.
Hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Säädä uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljy viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.
- 5.
Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele halutessasi punasipulirenkailla ja basilikanlehdillä.
- 6.
Vinkki: Yhdistä juusto ja punajuurikuutiot ja tarjoa sellaisenaan lisukkeena.
Punajuuri-vuohenjuustobruschettat
arvosana4/5
Hunajaisella punajuuripaistoksella päällystetyt bruschettat sopivat jouluaterian alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | punajuurta |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| ruukkua basilikaa | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) maustepippuria |
| 200 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 kpl | vaaleaa leipää |
| 4 rkl | öljyä |
Valmistus
- 1
Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.
Määrä Ainesosa 3 kpl punajuurta 1/2 tl suolaa 1 l vettä - 2
Hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli ruukkua basilikaa 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 rkl hunajaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl (1/4 tl) maustepippuria 4 rkl öljyä - 3
Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g vuohenjuustoa 200 g maustamatonta tuorejuustoa - 4
Säädä uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljy viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl vaaleaa leipää - 5
Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele halutessasi punasipulirenkailla ja basilikanlehdillä.
- 6
Vinkki: Yhdistä juusto ja punajuurikuutiot ja tarjoa sellaisenaan lisukkeena.
Ravintosisältö
414
Energiaa kcal
1731
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
14,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,2 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
9,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
414
Energiaa kcal
1731
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
14,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,2 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
9,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa, Ruukkua basilikaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) maustepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























