Punajuuri-vuohenjuustobruschettat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Punajuuri-vuohenjuustotbruschettat sopivat alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi. Levitä rapean leivän pinnalle juustotahnaa ja hunajamarinoituja punajuuria.
| 3 kpl | punajuurta |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | maustepippuria |
| 200 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | patonki |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljyä viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.
- 5.
Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele basilikanlehdillä.
Punajuuri-vuohenjuustobruschettat
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Punajuuri-vuohenjuustotbruschettat sopivat alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi. Levitä rapean leivän pinnalle juustotahnaa ja hunajamarinoituja punajuuria.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | punajuurta |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | maustepippuria |
| 200 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | patonki |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.
Määrä Ainesosa 3 kpl punajuurta 1/2 tl suolaa 1 l vettä - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1/2 kpl ruukkua basilikaa 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 rkl hunajaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl maustepippuria - 3
Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g vuohenjuustoa 200 g maustamatonta tuorejuustoa - 4
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljyä viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl patonki 4 rkl oliiviöljyä - 5
Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Voit keittää punajuuret etukäteen tai käyttää valmiiksi esikypsennettyjä punajuuria.
Ravintosisältö
349
Energiaa kcal
1459
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
6,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
349
Energiaa kcal
1459
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
6,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























