Punajuuri-vuohenjuustobruschettat - Yhteishyvä

Punajuuri-vuohenjuustobruschettat

Punajuuri-vuohenjuustobruschettat
Annokset
5
Ruokavalio
Hunajaisella punajuuripaistoksella päällystetyt bruschettat sopivat jouluaterian alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Punajuurta
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Punasipuli
Ruukkua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) maustepippuria
200 g
Vuohenjuustoa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kpl
Vaaleaa leipää
4 rkl
Öljyä

Näin teet

1

Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.

3 kpl
Punajuurta
1/2 tl
Suolaa
1 l
Vettä
2

Hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Punasipuli
Ruukkua basilikaa
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) maustepippuria
4 rkl
Öljyä
3

Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.

200 g
Vuohenjuustoa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4

Säädä uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljy viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.

1/2 kpl
Vaaleaa leipää
5

Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele halutessasi punasipulirenkailla ja basilikanlehdillä.

6

Vinkki: Yhdistä juusto ja punajuurikuutiot ja tarjoa sellaisenaan lisukkeena.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 20.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g44 g
Proteiinia9 g47 g
Rasvaa37 g185 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1722 8610
Energiaa kcal412 2058

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Ruukkua basilikaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) maustepippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g44 g
Proteiinia9 g47 g
Rasvaa37 g185 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1722 8610
Energiaa kcal412 2058

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Ruukkua basilikaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) maustepippuria

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.