Punajuuri-vuohenjuustobruschettat

arvosana4/5

(2)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Punajuuri-vuohenjuustotbruschettat sopivat alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi. Levitä rapean leivän pinnalle juustotahnaa ja hunajamarinoituja punajuuria.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplpunajuurta
1 lvettä
1 tlsuolaa
1 kplpunasipuli
1/2 kplruukkua basilikaa
2 rkloliiviöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmaustepippuria
200 gvuohenjuustoa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 kplpatonki
4 rkloliiviöljyä

Lisäksi

1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.

    MääräAinesosa
    3 kplpunajuurta
    1/2 tlsuolaa
    1 lvettä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplruukkua basilikaa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1 rklhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmaustepippuria
  3. 3

    Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 gvuohenjuustoa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  4. 4

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljyä viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplpatonki
    4 rkloliiviöljyä
  5. 5

    Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa

Voit keittää punajuuret etukäteen tai käyttää valmiiksi esikypsennettyjä punajuuria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä