Punajuurigraavattu kirjolohi - Yhteishyvä

Punajuurigraavattu kirjolohi

Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Kirjolohifileetä
1 rkl
Karkeaa suolaa
1/2 rkl
Sokeria
2 tl
Rouhittuja valkopippureita
1 kpl
Ruukku tuoretta tilliä
1 kpl
Raaka punajuuri raastettuna

Näin teet

1

Puhdista kirjolohifilee hyvin niin, että leikkaat siitä pois mahdolliset evät ja löysän vatsanahan peitteineen. Posta kaikki ruodot tarkasti ensin veitsellä pintaa pitkin leikaten ja sitten nyppien.Nosta kala puhtaalle voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele sen pintaan tasaisesti suola ja sokeri sekä pippurit. Silppua puolet tillistä päälle. Peitä kalan pinta muovilla tai käännä se kahtia niin, että nahkapuoli on päälläpäin. Kiedo kalapaketti tiiviisti voipaperiin ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Käännä kalaa välillä, jos mahdollista.Ota kala jääkaapista ja raaputa pinta veitsellä kaapien puhtaaksi mausteista. Peitä kalan lihapinta punajuuriraastella ja laita se taas samalla tavalla jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.Kaavi punajuuriraaste pois. Se on värjännyt kalan lihan punajuuren väriseksi. Leikkaa kirjolohifilee terävällä veitsellä ohuiksi vinoviipaleiksi, joissa on punainen reuna, ja laita vadille tillin ja sitruunalohkojen kanssa. Tarjoa alkupalana.

Resepti
Anu Brask
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa