Punajuurijoulutortut

arvosana3/5

(2)arviota
16 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Suolaiset joulutortut ovat superhelppo pikkujoulupurtava! Paista tortut ilman täytettä ja viimeistele piparjuuren makuisella punajuuritäytteellä juuri ennen tarjoamista.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gtorttutaikinalevyjä

Täyte

200 g(4–5) etikkapunajuurta
1/2 kplruukkua ruohosipulia
140 gpiparjuurituorejuustoa
60 g(1/2 prk) smetanaa
1 - 2 tlpunajuurien säilöntälientä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    MääräAinesosa
    500 gtorttutaikinalevyjä
  2. 2

    Puolita sulaneet taikinalevyt. Leikkaa taikinaneliön kahteen vastakkaiseen kulmaan noin 4 cm:n pituiset viillot ½ cm:n päähän reunasta, niin että viillot muodostavat suoran kulman. Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin.

  3. 3

    Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. 4

    Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli ja säästä siitä osa koristeluun. Notkista tuorejuusto smetanan kanssa kulhossa. Lisää punajuurikuutiot ja -liemi sekä ruohosipuli.

    MääräAinesosa
    200 g(4–5) etikkapunajuurta
    1/2 kplruukkua ruohosipulia
    140 gpiparjuurituorejuustoa
    60 g(1/2 prk) smetanaa
    1 - 2 tlpunajuurien säilöntälientä
  5. 5

    Lusikoi punajuuriseosta torttujen päälle. Koristele tortut ruohosipulilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g torttutaikinalevyjä, 1 - 2 tl punajuurien säilöntälientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
13.10.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä