Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurijoulutortut

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Suolaiset joulutortut ovat superhelppo pikkujoulupurtava! Paista tortut ilman täytettä ja viimeistele piparjuuren makuisella punajuuritäytteellä juuri ennen tarjoamista.

Ainekset

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

200 g
(4–5) etikkapunajuurta
1/2 kpl
Ruukkua ruohosipulia
1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa
3 rkl
Smetanaa
1 - 2 tl
Punajuurien säilöntälientä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä kukkatorttuja: Leikkaa kahteen vastakkaiseen kulmaan noin 4 cm:n pituiset viillot ½ cm:n päähän reunasta, niin että viillot muodostavat suoran kulman. Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin.

3

Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4

Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli; säästä siitä osa koristeluun. Pehmennä tuorejuusto smetanan kanssa kulhossa. Lisää punajuurikuutiot ja -liemi sekä ruohosipulisilppu. Lusikoi punajuuriseos torttujen päälle. Koristele ruohosipulisilpulla.

200 g
(4–5) etikkapunajuurta
1/2 kpl
Ruukkua ruohosipulia
1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa
3 rkl
Smetanaa
1 - 2 tl
Punajuurien säilöntälientä
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 13.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

19

80

1,6 g

1,1 g

0,9 g

0,9 g

0,3 g

0,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste),

Ruukkua ruohosipulia,

1 - 2 tl Punajuurien säilöntälientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli