Punajuurijoulutortut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuurijoulutortut

Punajuurijoulutortut

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Suolaiset joulutortut ovat superhelppo pikkujoulupurtava! Paista tortut ilman täytettä ja viimeistele piparjuuren makuisella punajuuritäytteellä juuri ennen tarjoamista.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)

täyte

200 g
(4–5) etikkapunajuurta
1/2 kpl
Ruukkua ruohosipulia
1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa
3 rkl
Smetanaa
1 - 2 tl
Punajuurien säilöntälientä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä kukkatorttuja: Leikkaa kahteen vastakkaiseen kulmaan noin 4 cm:n pituiset viillot ½ cm:n päähän reunasta, niin että viillot muodostavat suoran kulman. Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin.

3

Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4

Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli; säästä siitä osa koristeluun. Pehmennä tuorejuusto smetanan kanssa kulhossa. Lisää punajuurikuutiot ja -liemi sekä ruohosipulisilppu. Lusikoi punajuuriseos torttujen päälle. Koristele ruohosipulisilpulla.

200 g
(4–5) etikkapunajuurta
1/2 kpl
Ruukkua ruohosipulia
1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa
3 rkl
Smetanaa
1 - 2 tl
Punajuurien säilöntälientä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 11.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

80

19

1,6 g

1,1 g

0,9 g

0,9 g

0,3 g

0,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste),

Ruukkua ruohosipulia,

1 - 2 tl Punajuurien säilöntälientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli