Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa

Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Rosmariinissa ja punaviinissä haudutettu karitsanpotka on hyvä viikonloppuruoka, sillä potkat voi jättää kypsymään uuniin itsekseen ja ilman vahtimista. Samalla kertaa syntyvät sekä liha että soosi. Perunamuusia kylkeen ja maittava illallinen on valmis.

Ainekset

4 kpl
karitsanpotkaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 1/2 dl
punaviiniä
1 tlk tomaattimurskaa
3 kpl
rosmariinin oksaa
2 1/2 dl
liha- tai kanalientä
suolaa
pippuria
tarjoiluun perunamuusia

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Ruskista karitsanpotkat uuninkestävässä padassa oliiviöljyssä. Nosta potkat sivuun ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli.

4 kpl
karitsanpotkaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Laita potkat takaisin pataan, lisää punaviini ja keitä kasaan.

2 1/2 dl
punaviiniä
3

Lisää tomaattimurska, rosmariininoksat sekä liemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita pata 160 asteiseen uuniin kahdeksi ja puoleksi tunniksi, kunnes potkien liha lähes irtoaa luista.

1 tlk tomaattimurskaa
3 kpl
rosmariinin oksaa
2 1/2 dl
liha- tai kanalientä
suolaa
pippuria
4

Tarjoile karitsanpotka perunamuusin kanssa.

tarjoiluun perunamuusia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 4.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

389

93

4,0 g

0,8 g

3,5 g

1,0 g

0,3 g

0,8 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 kpl karitsanpotkaa,

1 tlk tomaattimurskaa,

3 kpl rosmariinin oksaa,

suolaa,

pippuria,

tarjoiluun perunamuusia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli