Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Rosmariinissa ja punaviinissä haudutettu karitsanpotka on hyvä viikonloppuruoka, sillä potkat voi jättää kypsymään uuniin itsekseen ja ilman vahtimista. Samalla kertaa syntyvät sekä liha että soosi. Perunamuusia kylkeen ja maittava illallinen on valmis.
| 4 kpl | karitsanpotkaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 1/2 dl | punaviiniä |
| 1 tlk tomaattimurskaa | |
| 3 kpl | rosmariinin oksaa |
| 2 1/2 dl | liha- tai kanalientä |
| suolaa | |
| pippuria | |
| tarjoiluun perunamuusia |
Ruskista karitsanpotkat uuninkestävässä padassa oliiviöljyssä. Nosta potkat sivuun ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
Laita potkat takaisin pataan, lisää punaviini ja keitä kasaan.
Lisää tomaattimurska, rosmariininoksat sekä liemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita pata 160 asteiseen uuniin kahdeksi ja puoleksi tunniksi, kunnes potkien liha lähes irtoaa luista.
Tarjoile karitsanpotka perunamuusin kanssa.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Rosmariinissa ja punaviinissä haudutettu karitsanpotka on hyvä viikonloppuruoka, sillä potkat voi jättää kypsymään uuniin itsekseen ja ilman vahtimista. Samalla kertaa syntyvät sekä liha että soosi. Perunamuusia kylkeen ja maittava illallinen on valmis.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | karitsanpotkaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 1/2 dl | punaviiniä |
| 1 tlk tomaattimurskaa | |
| 3 kpl | rosmariinin oksaa |
| 2 1/2 dl | liha- tai kanalientä |
| suolaa | |
| pippuria | |
| tarjoiluun perunamuusia |
Ruskista karitsanpotkat uuninkestävässä padassa oliiviöljyssä. Nosta potkat sivuun ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | karitsanpotkaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
Laita potkat takaisin pataan, lisää punaviini ja keitä kasaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | punaviiniä |
Lisää tomaattimurska, rosmariininoksat sekä liemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita pata 160 asteiseen uuniin kahdeksi ja puoleksi tunniksi, kunnes potkien liha lähes irtoaa luista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tlk tomaattimurskaa | |
| 3 kpl | rosmariinin oksaa |
| 2 1/2 dl | liha- tai kanalientä |
| suolaa | |
| pippuria |
Tarjoile karitsanpotka perunamuusin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| tarjoiluun perunamuusia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
98
Energiaa kcal
412
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
98
Energiaa kcal
412
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl karitsanpotkaa, 1 tlk tomaattimurskaa, 3 kpl rosmariinin oksaa, suolaa, pippuria, tarjoiluun perunamuusia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli