Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa
Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa
Yhteistyössä

Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Rosmariinissa ja punaviinissä haudutettu karitsanpotka on hyvä viikonloppuruoka, sillä potkat voi jättää kypsymään uuniin itsekseen ja ilman vahtimista. Samalla kertaa syntyvät sekä liha että soosi. Perunamuusia kylkeen ja maittava illallinen on valmis.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkaritsanpotkaa
1 rkloliiviöljyä
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 1/2 dlpunaviiniä
1 tlk tomaattimurskaa
3 kplrosmariinin oksaa
2 1/2 dlliha- tai kanalientä
suolaa
pippuria
tarjoiluun perunamuusia

Valmistus

  1. 1

    Ruskista karitsanpotkat uuninkestävässä padassa oliiviöljyssä. Nosta potkat sivuun ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli.

    MääräAinesosa
    4 kplkaritsanpotkaa
    1 rkloliiviöljyä
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Laita potkat takaisin pataan, lisää punaviini ja keitä kasaan.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlpunaviiniä
  3. 3

    Lisää tomaattimurska, rosmariininoksat sekä liemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita pata 160 asteiseen uuniin kahdeksi ja puoleksi tunniksi, kunnes potkien liha lähes irtoaa luista.

    MääräAinesosa
    1 tlk tomaattimurskaa
    3 kplrosmariinin oksaa
    2 1/2 dlliha- tai kanalientä
    suolaa
    pippuria
  4. 4

    Tarjoile karitsanpotka perunamuusin kanssa.

    MääräAinesosa
    tarjoiluun perunamuusia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl karitsanpotkaa, 1 tlk tomaattimurskaa, 3 kpl rosmariinin oksaa, suolaa, pippuria, tarjoiluun perunamuusia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
12.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä