Puolukka-kinuskipullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukka-kinuskipullat

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta
Herkkupullassa on pakastepuolukoita ja kinuskikastiketta. Mantelilastut koristavat pullan ja viimeistelevät maun.

Ruokavaliot

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Kuivahiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
8 dl
Vehnäjauhoja
50 g
Margariinia

täyte:

1 1/2 dl
Kinuskikastiketta
2 dl
Pakastepuolukoita

päällys:

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 rkl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.