Puolukka-kinuskipullat

Nappaa talteen!
Herkkupullassa on pakastepuolukoita ja kinuskikastiketta. Mantelilastut koristavat pullan ja viimeistelevät maun.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | margariinia |
| Täyte: | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | kinuskikastiketta |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| Päällys: | |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | maitoa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | mantelilastuja |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Puolukka-kinuskipullat
Herkkupullassa on pakastepuolukoita ja kinuskikastiketta. Mantelilastut koristavat pullan ja viimeistelevät maun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | margariinia |
Täyte: | |
| 1 1/2 dl | kinuskikastiketta |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
Päällys: | |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | maitoa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | mantelilastuja |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












