Puolukka-mantelipiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Puolukkapiirakan päällä maistuu rapea mantelinen muru. Tarjoa puolukkapiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
150 gmargariinia (maidotonta)
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
80 g(1 ps) mantelirouhetta

Täyte

4 dlpuolukoita (pakaste)
2 rklperunajauhoja
4 rklsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
    150 gmargariinia (maidotonta)
    1 kplkananmuna
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Nosta 1 dl taikinasta syrjään ja sekoita siihen mantelirouhe. Painele lopputaikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun (halkaisijaltaan 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    80 g(1 ps) mantelirouhetta
  3. 3

    Sekoita jäiset puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjaseos taikinan päälle. Murusta mantelinen taikinaseos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.

    MääräAinesosa
    4 rklsokeria
    2 rklperunajauhoja
    4 dlpuolukoita (pakaste)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä