Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukka-mantelipiirakka

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Puolukkapiirakan päällä maistuu rapea mantelinen muru. Tarjoa puolukkapiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

150 g
margariinia tai voita
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
80 g
(1 ps) mantelirouhetta

Täyte

4 dl
puolukoita (pakaste)
2 rkl
perunajauhoja
4 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia tai voita
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Nosta 1 dl taikinasta syrjään ja sekoita siihen mantelirouhe. Painele lopputaikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun (halkaisijaltaan 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

80 g
(1 ps) mantelirouhetta
3

Sekoita jäiset puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjaseos taikinan päälle. Murusta mantelinen taikinaseos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.

4 rkl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
4 dl
puolukoita (pakaste)
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2012
|
Muokattu: 22.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1430

15,7 g

3,1 g

43,1 g

22,6 g

2,6 g

5,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli