Puolukka-marenkipiiras - Yhteishyvä

Puolukka-marenkipiiras

Puolukka-marenkipiiras
Paloja
12
Klassisen sitruuna-marenkitortun tapaan leivottu puolukkapiiras hurmaa herkkusuut. Hapokas puolukkakiisseli ja makea marenki sopivat täydellisesti toisilleen.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

200 g
Puolukoita (tuore tai pakaste)
3 dl
Vettä
3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 dl
Sokeria
4 rkl
Maissitärkkelystä

MARENKI

3 kpl
Kananmunan valkuaista
1 dl
Sokeria

Näin teet

1
  • Valmista ensin täyte. Sulata puolukat tarvittaessa. Survo puolukat ja lisää vesi. Painele seos siivilän läpi kattilaan. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. (Säästä kananmunien valkuaiset marenkiin.) Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.
3 dl
Vettä
4 rkl
Maissitärkkelystä
200 g
Puolukoita (tuore tai pakaste)
1 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunan keltuaista
2
  • Ota pohjaan tuleva rasva huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 8 minuuttia.
100 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kylmää vettä
3
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkauksen loppuvaiheessa lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää.

  • Levitä puolukkakiisseli esipaistetulle pohjalle ja valkuaisvaahto kiisselin päälle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä.

1 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunan valkuaista
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g418 g
Proteiinia4 g51 g
Rasvaa10 g120 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1044 12530
Energiaa kcal250 2994

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kylmää vettä

  • 3 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g418 g
Proteiinia4 g51 g
Rasvaa10 g120 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1044 12530
Energiaa kcal250 2994

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kylmää vettä

  • 3 dl Vettä

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.