Puolukka-marenkipiiras

arvosana4/5

(5)arviota
12 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Klassisen sitruuna-marenkitortun tapaan leivottu puolukkapiiras hurmaa herkkusuut. Hapokas puolukkakiisseli ja makea marenki sopivat täydellisesti toisilleen.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita tai margariinia
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
1 rklkylmää vettä

Täyte

200 gpuolukoita
3 dlvettä
3 kplkananmunan keltuaista
1 dlsokeria
4 rklmaissitärkkelystä

Marenki

3 kplkananmunan valkuaista
1 dlsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista ensin täyte. Sulata puolukat tarvittaessa. Survo puolukat ja lisää vesi. Painele seos siivilän läpi kattilaan. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Säästä kananmunien valkuaiset marenkiin. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    4 rklmaissitärkkelystä
    200 gpuolukoita
    1 dlsokeria
    3 kplkananmunan keltuaista
  2. 2

    Valmista taikina. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlsokeria
    1 rklkylmää vettä
  3. 3

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkauksen loppuvaiheessa lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
    3 kplkananmunan valkuaista
  4. 4

    Levitä puolukkakiisseli esipaistetulle pohjalle ja valkuaisvaahto kiisselin päälle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä