Puolukka-marenkipiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukka-marenkipiiras

Puolukka-marenkipiiras

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Klassisen sitruuna-marenkitortun tapaan leivottu puolukkapiiras hurmaa herkkusuut. Hapokas puolukkakiisseli ja makea marenki sopivat täydellisesti toisilleen.

Ainekset

pohja

100 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kylmää vettä

täyte

200 g
Puolukoita (tuore tai pakaste)
3 dl
Vettä
3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 dl
Sokeria
4 rkl
Maissitärkkelystä

marenki

3 kpl
Kananmunan valkuaista
1 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista ensin täyte. Sulata puolukat tarvittaessa. Survo puolukat ja lisää vesi. Painele seos siivilän läpi kattilaan. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. (Säästä kananmunien valkuaiset marenkiin.) Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.

3 dl
Vettä
4 rkl
Maissitärkkelystä
200 g
Puolukoita (tuore tai pakaste)
1 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunan keltuaista
2

Ota pohjaan tuleva rasva huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 8 minuuttia.

100 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kylmää vettä
3

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkauksen loppuvaiheessa lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää.

Levitä puolukkakiisseli esipaistetulle pohjalle ja valkuaisvaahto kiisselin päälle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä.

1 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunan valkuaista
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 18.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1044

250

10,0 g

5,2 g

34,8 g

22,8 g

0,9 g

4,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kylmää vettä,

3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli