Puolukka-vadelmapiirakat

Nappaa talteen!
| 150 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | muna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | puolukoita |
| 200 g | vadelmia |
| 4 rkl | vettä |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 4 rkl | perunajauhoja |
- 1.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele muffinivuoat. Painele taikinaa ohuelti jauhoja apuna käyttäen vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta kattilaan täytteen aineet. Sekoita sosetta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta jäähtymään. Nostele marjaseosta taikinakuppeihin ja paista piirakoita 200 asteessa 15 minuuttia. Tarjoile marjapiirakat lämpiminä tai jäähtyneinä vaniljajäätelön kanssa.
Puolukka-vadelmapiirakat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | muna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 200 g | puolukoita |
| 200 g | vadelmia |
| 4 rkl | vettä |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 4 rkl | perunajauhoja |
Valmistus
- 1
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele muffinivuoat. Painele taikinaa ohuelti jauhoja apuna käyttäen vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta kattilaan täytteen aineet. Sekoita sosetta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta jäähtymään. Nostele marjaseosta taikinakuppeihin ja paista piirakoita 200 asteessa 15 minuuttia. Tarjoile marjapiirakat lämpiminä tai jäähtyneinä vaniljajäätelön kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












