Puolukkakerroskiisseli

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Puolukkakiisseli

5 dllaimeaa puolukkamehua tai vettä
2 1/2 rklperunajauhoja
3 dlpuolukoita
3/4 dlsokeria

Vaniljakiisseli

6 dlmaitoa
1/2 dlsokeria
3/4 dlmaissitärkkelystä (maizena)
1 1/2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Valmista puolukkakiisseli. Sekoita kattilassa neste ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja saostuu. Nosta kattila pois levyltä. Lisää puolukat ja sokeri. Ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.Valmista vaniljakiisseli. Kiehauta pinnoitetussa kattilassa maito, sokeri ja maissitärkkelys. Keitä pari minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa ja maissitärkkelys kypsyy. Mausta vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.Annostele jälkiruokakulhoon ensin maitokiisseliä ja sitten puolukkakiisseliä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä