Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkamoussekakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Puolukkamoussekakku on hurmaava yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Ilman liivatetta valmistuvassa joulukakussa täyteläinen valkosuklaamousse saa rinnalleen hapokasta puolukkaa. Myös mehevä fudgemainen blondiepohja pilkutetaan puolukoilla.

Ainekset

Pohja

100 g
valkosuklaata
100 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1 dl) puolukoita (pakaste)

Täyte

100 g
(2 dl) puolukoita
200 g
valkosuklaata
400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dl
kuohukermaa

Lisäksi

1 tl
voita tai leivontamargariinia
50 g
(1 dl) puolukoita
1 1/2 dl
kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.

1 tl
voita tai leivontamargariinia
2

Paloittele pohjan suklaa leivontakulhoon. Sulata rasva kattilassa. Kaada rasva suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sokeri ja muna seokseen. Sekoita jauhot taikinaan muutamassa erässä. Kääntele joukkoon jäiset puolukat (jätä täytteen puolukat sulamaan). Levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n.20 minuuttia. Se saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.

100 g
valkosuklaata
100 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1 dl) puolukoita (pakaste)
3

Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta. Pese vuoan reunat. Aseta jäähtynyt pohja takaisin vuokaan ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.

4

Soseuta täytteen puolukat sauvasekoittimella. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa ja kermaa muutama minuutti, kunnes seos paksunee ja jämäköityy. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää puolukkasose ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.

100 g
(2 dl) puolukoita
200 g
valkosuklaata
400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dl
kuohukermaa
5

Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma. Koristele kermavaahdolla ja puolukoilla.

50 g
(1 dl) puolukoita
1 1/2 dl
kuohukermaa
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 21.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

608

2545

46,0 g

28,2 g

37,9 g

27,2 g

1,5 g

10,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli