Puolukkamoussekakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Puolukkamoussekakku on hurmaava yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Ilman liivatetta valmistuvassa joulukakussa yhdistyvät täyteläinen valkosuklaamousse ja hapokas puolukka. Myös mehevä fudgemainen blondiepohja maustetaan puolukoilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | valkosuklaata |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1 dl) puolukoita (pakaste) |
| Täyte | |
| 100 g | (2 dl) puolukoita |
| 200 g | valkosuklaata |
| 400 g | (2 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| Lisäksi | |
| 1 tl | voita tai leivontamargariinia |
| 50 g | (1 dl) puolukoita |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
- 2.
Paloittele pohjan suklaa leivontakulhoon. Sulata rasva kattilassa. Kaada rasva suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sokeri ja munat seokseen. Sekoita jauhot taikinaan muutamassa erässä. Kääntele joukkoon jäiset puolukat (jätä täytteen puolukat sulamaan). Levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.
- 3.
Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta. Pese vuoan reunat. Aseta jäähtynyt pohja takaisin vuokaan ja peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 4.
Soseuta täytteen puolukat sauvasekoittimella. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa ja kermaa muutama minuutti, kunnes seos paksunee ja jämäköityy. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää puolukkasose ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.
- 5.
Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma. Koristele kakku kermavaahdolla ja puolukoilla.
Puolukkamoussekakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Puolukkamoussekakku on hurmaava yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Ilman liivatetta valmistuvassa joulukakussa yhdistyvät täyteläinen valkosuklaamousse ja hapokas puolukka. Myös mehevä fudgemainen blondiepohja maustetaan puolukoilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1 dl) puolukoita (pakaste) |
Täyte | |
| 100 g | (2 dl) puolukoita |
| 200 g | valkosuklaata |
| 400 g | (2 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
Lisäksi | |
| 1 tl | voita tai leivontamargariinia |
| 50 g | (1 dl) puolukoita |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
Määrä Ainesosa 1 tl voita tai leivontamargariinia - 2
Paloittele pohjan suklaa leivontakulhoon. Sulata rasva kattilassa. Kaada rasva suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sokeri ja munat seokseen. Sekoita jauhot taikinaan muutamassa erässä. Kääntele joukkoon jäiset puolukat (jätä täytteen puolukat sulamaan). Levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 100 g voita tai leivontamargariinia 1 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 2 dl vehnäjauhoja 50 g (1 dl) puolukoita (pakaste) - 3
Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta. Pese vuoan reunat. Aseta jäähtynyt pohja takaisin vuokaan ja peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 4
Soseuta täytteen puolukat sauvasekoittimella. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa ja kermaa muutama minuutti, kunnes seos paksunee ja jämäköityy. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää puolukkasose ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 100 g (2 dl) puolukoita 200 g valkosuklaata 400 g (2 rs) vaniljatuorejuustoa 1 1/2 dl kuohukermaa - 5
Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma. Koristele kakku kermavaahdolla ja puolukoilla.
Määrä Ainesosa 50 g (1 dl) puolukoita 1 1/2 dl kuohukermaa
Ravintosisältö
608
Energiaa kcal
2545
Energiaa kj
46,0 g
Rasvaa
28,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,9 g
Hiilihydraatteja
27,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
608
Energiaa kcal
2545
Energiaa kj
46,0 g
Rasvaa
28,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,9 g
Hiilihydraatteja
27,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























