Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
Paloittele pohjan suklaa leivontakulhoon. Sulata rasva kattilassa. Kaada rasva suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sokeri ja munat seokseen. Sekoita jauhot taikinaan muutamassa erässä. Kääntele joukkoon jäiset puolukat (jätä täytteen puolukat sulamaan). Levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.
Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta. Pese vuoan reunat. Aseta jäähtynyt pohja takaisin vuokaan ja peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Soseuta täytteen puolukat sauvasekoittimella. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa ja kermaa muutama minuutti, kunnes seos paksunee ja jämäköityy. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää puolukkasose ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.
Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma. Koristele kakku kermavaahdolla ja puolukoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
608
2545
46,0 g
28,2 g
37,9 g
27,2 g
1,5 g
10,0 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli