Puolukkamoussekakku

arvosana4/5

(45)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Puolukkamoussekakku on hurmaava yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Ilman liivatetta valmistuvassa joulukakussa yhdistyvät täyteläinen valkosuklaamousse ja hapokas puolukka. Myös mehevä fudgemainen blondiepohja maustetaan puolukoilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvalkosuklaata
100 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 dlvehnäjauhoja
50 g(1 dl) puolukoita (pakaste)

Täyte

100 g(2 dl) puolukoita
200 gvalkosuklaata
400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dlkuohukermaa

Lisäksi

1 tlvoita tai leivontamargariinia
50 g(1 dl) puolukoita
1 1/2 dlkuohukermaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.

    MääräAinesosa
    1 tlvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Paloittele pohjan suklaa leivontakulhoon. Sulata rasva kattilassa. Kaada rasva suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sokeri ja munat seokseen. Sekoita jauhot taikinaan muutamassa erässä. Kääntele joukkoon jäiset puolukat (jätä täytteen puolukat sulamaan). Levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    2 dlvehnäjauhoja
    50 g(1 dl) puolukoita (pakaste)
  3. 3

    Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta. Pese vuoan reunat. Aseta jäähtynyt pohja takaisin vuokaan ja peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

  4. 4

    Soseuta täytteen puolukat sauvasekoittimella. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa ja kermaa muutama minuutti, kunnes seos paksunee ja jämäköityy. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää puolukkasose ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) puolukoita
    200 gvalkosuklaata
    400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
    1 1/2 dlkuohukermaa
  5. 5

    Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma. Koristele kakku kermavaahdolla ja puolukoilla.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) puolukoita
    1 1/2 dlkuohukermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä