Puolukkapannacotta
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Puolukka antaa mukavaa kirpeyttä suussasulavaan ja kanelilla viimeisteltyyn pannacottaan. Tämän helpon puolukkajälkiruoan voi tehdä valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | (1 ps) puolukoita (pakaste) |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 tl | kanelia |
| 2 - 4 kpl | piparkakkua |
| puolukoita | |
- 1.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta puolisulaneet puolukat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri.
- 2.
Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Nosta kattila syrjään. Purista vesi liivatelehdistä ja sekoita ne yksitellen kuumaan nesteeseen. Lisää joukkoon puolukkasose ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Jaa seos tarjoilumaljoihin ja ripauta pinnalle kanelia. Vetele lusikalla kuvioita pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 4.
Koristele annokset murennetuilla piparkakuilla ja puolukoilla.
Puolukkapannacotta
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Puolukka antaa mukavaa kirpeyttä suussasulavaan ja kanelilla viimeisteltyyn pannacottaan. Tämän helpon puolukkajälkiruoan voi tehdä valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | (1 ps) puolukoita (pakaste) |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Pinnalle | |
| 1 tl | kanelia |
| 2 - 4 kpl | piparkakkua |
| puolukoita | |
Valmistus
- 1
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta puolisulaneet puolukat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä 200 g (1 ps) puolukoita (pakaste) 1 1/2 dl sokeria - 2
Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Nosta kattila syrjään. Purista vesi liivatelehdistä ja sekoita ne yksitellen kuumaan nesteeseen. Lisää joukkoon puolukkasose ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 2 dl maitoa 1 tl vaniljasokeria - 3
Jaa seos tarjoilumaljoihin ja ripauta pinnalle kanelia. Vetele lusikalla kuvioita pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 1 tl kanelia - 4
Koristele annokset murennetuilla piparkakuilla ja puolukoilla.
Määrä Ainesosa 2 - 4 kpl piparkakkua puolukoita
Ravintosisältö
318
Energiaa kcal
1331
Energiaa kj
15,7 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
31,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
318
Energiaa kcal
1331
Energiaa kj
15,7 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
31,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, puolukoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























