Puolukkapannacotta

arvosana3/5

(2)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Puolukka antaa mukavaa kirpeyttä suussasulavaan ja kanelilla viimeisteltyyn pannacottaan. Tämän helpon puolukkajälkiruoan voi tehdä valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplliivatelehteä
200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 1/2 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
2 dlmaitoa
1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

1 tlkanelia
2 - 4 kplpiparkakkua
puolukoita

Valmistus

  1. 1

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta puolisulaneet puolukat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehteä
    200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)
    1 1/2 dlsokeria
  2. 2

    Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Nosta kattila syrjään. Purista vesi liivatelehdistä ja sekoita ne yksitellen kuumaan nesteeseen. Lisää joukkoon puolukkasose ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 dlmaitoa
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Jaa seos tarjoilumaljoihin ja ripauta pinnalle kanelia. Vetele lusikalla kuvioita pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    1 tlkanelia
  4. 4

    Koristele annokset murennetuilla piparkakuilla ja puolukoilla.

    MääräAinesosa
    2 - 4 kplpiparkakkua
    puolukoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, puolukoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä