Perinteinen kaalipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen kaalipiirakka

Kaalipiirakka pellillinen
Paloja
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Pellillinen kaalipiirakkaa uppoaa nälkäisten suihin hujauksessa. Valmista herkullinen kaalipiirakka pakastevoitaikinasta.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Pakastevoitaikinaa
750 g
Valkokaalia
250 g
Sika-nautajauhelihaa
Öljyä paistamiseen
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
1/2 tl
Kuivattua meiramia
1 1/2 dl
Keitettyä riisiä
7 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio

VOITELUUNA

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Ota voitaikinat huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen valmistusta.

2 kpl
Pakastevoitaikinaa
2

Suikaloi kaali ja pane se pannulle öljytilkan kanssa. Kypsennä kaalisuikaleita, kunnes kaali on hiukan pehmennyt ja saanut väriä.

750 g
Valkokaalia
Öljyä paistamiseen
3

Mausta kaali siirapilla, suolalla, valkopippurilla ja meiramilla ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.Ruskista jauheliha pannulla.

2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
1/2 tl
Kuivattua meiramia
250 g
Sika-nautajauhelihaa
4

Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.

1 1/2 dl
Keitettyä riisiä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
7 dl
Vettä
5

Kauli toinen voitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita kaikki täytteen aineet. Nostele jäähtynyt täyte taikinalle. Kauli toinen levy ja nosta se täytteen päälle kanneksi. Nipistä taikinoiden reunat huolellisesti kiinni veden avulla. Halutessa koristele piirakka taikinasta leikatuilla paloilla. Voitele piirakan pinta munalla, pistele ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 1.8.2019