Perinteinen kaalipiirakka - Yhteishyvä

Perinteinen kaalipiirakka

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Pakastevoitaikinaa
750 g
Valkokaalia
250 g
Sika-nautajauhelihaa
Öljyä paistamiseen
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
1/2 tl
Kuivattua meiramia
1 1/2 dl
Keitettyä riisiä
7 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio

VOITELUUNA

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Ota voitaikinat huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen valmistusta.Suikaloi kaali ja pane se pannulle öljytilkan kanssa. Kypsennä kaalisuikaleita, kunnes kaali on hiukan pehmennyt ja saanut väriä. Mausta kaali siirapilla, suolalla, valkopippurilla ja meiramilla ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.Ruskista jauheliha pannulla. Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.Kauli toinen voitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita kaikki täytteen aineet. Nostele jäähtynyt täyte taikinalle. Kauli toinen levy ja nosta se täytteen päälle kanneksi. Nipistä taikinoiden reunat huolellisesti kiinni veden avulla. Halutessa koristele piirakka taikinasta leikatuilla paloilla.Voitele piirakan pinta munalla, pistele ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa