Perinteinen kaalipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen kaalipiirakka

Perinteinen kaalipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Pellillinen kaali-jauhelihapiirakkaa taltuttaa isommankin nälän. Peltipiirakka maistuu iltapalana ja eväänä tai vaikka sunnuntain myöhäisellä aamiaisella. Parhaimmillaan nostalginen kaalipiirakka on voitaikinasta tehtynä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinaa (pakaste)
3 dl
vettä
1 kpl
liha- tai kasvisliemikuutio
1 1/2 dl
riisiä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) sika-nautajauhelihaa
750 g
valkokaalia
1/2 dl
vettä
2 rkl
siirappia
2 tl
kuivattua meiramia
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria

lisäksi

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota taikinat sulamaan noin tunti ennen leipomista.

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinaa (pakaste)
2

Kiehauta vesi ja puolet liemikuutiosta ja kypsennä riisi liemessä pakkauksen ohjeen mukaan.

3 dl
vettä
1 kpl
liha- tai kasvisliemikuutio
1 1/2 dl
riisiä
3

Kuumenna 1 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Ruskista jauheliha öljyssä, murenna loppu liemikuutio joukkoon ja sekoittele hetki. Kumoa jauheliha ja riisi kulhoon.

2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) sika-nautajauhelihaa
4

Suikaloi kaali. Lisää 1 rkl öljyä paistinpannulle ja paista kaalisuikaleita, kunnes kaali hiukan pehmenee ja saa väriä. Lisää vesi, siirappi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Sekoita jauheliha-riisiseokseen. Anna täyteen jäähtyä.

750 g
valkokaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
vettä
2 rkl
siirappia
2 tl
kuivattua meiramia
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
5

Laita yhden taikinapakkauksen voitaikinalevyt vierekkäin leivinpaperille ja nipistele yhdeksi isoksi levyksi. Kauli levy hieman ohuemmaksi. Halutessasi voit leikata piirakkataikinasta ohuita nauhoja piirakan koristeeksi. Vedä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille. Levitä täyte taikinalevylle. Kauli myös toisen pakkauksen taikinalevyt yhdeksi isoksi levyksi ja nosta piirakan kanneksi. Nipistele taikinoiden reunat huolellisesti kiinni toisiinsa.

6

Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia.

1 kpl
kananmuna
Resepti:
Marja Samuli, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 18.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.