Perinteinen kaalipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaalipiirakka pellillinen

Perinteinen kaalipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Pellillinen kaalipiirakkaa uppoaa nälkäisten suihin hujauksessa. Valmista herkullinen kaalipiirakka pakastevoitaikinasta.

Ainekset

2 kpl
Pakastevoitaikinaa
750 g
Valkokaalia
250 g
Sika-nautajauhelihaa
Öljyä paistamiseen
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
1/2 tl
Kuivattua meiramia
1 1/2 dl
Keitettyä riisiä
7 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio

voiteluuna

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota voitaikinat huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen valmistusta.

2 kpl
Pakastevoitaikinaa
2

Suikaloi kaali ja pane se pannulle öljytilkan kanssa. Kypsennä kaalisuikaleita, kunnes kaali on hiukan pehmennyt ja saanut väriä.

750 g
Valkokaalia
Öljyä paistamiseen
3

Mausta kaali siirapilla, suolalla, valkopippurilla ja meiramilla ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.Ruskista jauheliha pannulla.

2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
1/2 tl
Kuivattua meiramia
250 g
Sika-nautajauhelihaa
4

Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.

1 1/2 dl
Keitettyä riisiä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
7 dl
Vettä
5

Kauli toinen voitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita kaikki täytteen aineet. Nostele jäähtynyt täyte taikinalle. Kauli toinen levy ja nosta se täytteen päälle kanneksi. Nipistä taikinoiden reunat huolellisesti kiinni veden avulla. Halutessa koristele piirakka taikinasta leikatuilla paloilla. Voitele piirakan pinta munalla, pistele ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 1.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.