Puolukkapatongit

Arvostele resepti
4 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlruisrouhetta
3 dlvettä
4 dlvettä
50 ghiivaa
2 tlsuolaa
3 rklsiirappia
2 dlpuolukoita
2 rklöljyä
5 dlruisjauhoja
9 - 10 dlvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Keitä ruisrouheet 3 dl:ssa vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kannen alla sakeaksi puuroksi. Kaada puuro liemineen kulhoon ja lisää 4 dl viileää vettä. Murenna hiiva kädenlämpöiseen liemeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, puolukat, öljy, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia. Jaa taikina neljään osaan ja leivo pitkiä kierrettyjä patonkeja. Nosta patongit kohoamaan lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025