Purjo-kinkkupiiraat

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

1/2 kpl(400 g) kaulittua, pakastettua lehtitaikinaa

Täyte

200 gsavukinkkua
1 kplpurjo
vettä, suolaa
1 rklvoita
1 kplmuna

Voiteluun

muna

Pinnalle

mustapippurirouhetta

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin täyte: halkaise ja huuhdo purjo. Silppua se sitten ohuiksi renkaiksi kattilaan. Kaada kattilan pohjalle tilkka vettä ja hauduta purjo välillä sekoittaen kannen alla puolikypsäksi.Lisää suikaloitu tai hienonnettu kinkku. Mausta seos suolalla ja jäähdytä.Sekoita joukkoon raaka kananmuna.Levitä kaulittu taikina eteesi ja jaa neliöiksi. Nosta lusikallinen täytettä kuhunkin neliöön ja käännä kulmat keskustaa kohti. Nipistä päät yhteen.Nosta näin syntyneet piiraat paperisiin, isoihin leivosvuokiin.Voitele piiraiden pinta munalla ja ripauta päälle hiukan mustapippurirouhetta.Kypsennä piiraita 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä