Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Purjo-kinkkupiiraat

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

Taikina

1/2 kpl
(400 g) kaulittua, pakastettua lehtitaikinaa

Täyte

200 g
Savukinkkua
1 kpl
Purjo
Vettä, suolaa
1 rkl
Voita
1 kpl
Muna

Voiteluun

Muna

Pinnalle

Mustapippurirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin täyte: halkaise ja huuhdo purjo. Silppua se sitten ohuiksi renkaiksi kattilaan. Kaada kattilan pohjalle tilkka vettä ja hauduta purjo välillä sekoittaen kannen alla puolikypsäksi.Lisää suikaloitu tai hienonnettu kinkku. Mausta seos suolalla ja jäähdytä.Sekoita joukkoon raaka kananmuna.Levitä kaulittu taikina eteesi ja jaa neliöiksi. Nosta lusikallinen täytettä kuhunkin neliöön ja käännä kulmat keskustaa kohti. Nipistä päät yhteen.Nosta näin syntyneet piiraat paperisiin, isoihin leivosvuokiin.Voitele piiraiden pinta munalla ja ripauta päälle hiukan mustapippurirouhetta.Kypsennä piiraita 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 2.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.