Valmista ensin täyte: halkaise ja huuhdo purjo. Silppua se sitten ohuiksi renkaiksi kattilaan. Kaada kattilan pohjalle tilkka vettä ja hauduta purjo välillä sekoittaen kannen alla puolikypsäksi.Lisää suikaloitu tai hienonnettu kinkku. Mausta seos suolalla ja jäähdytä.Sekoita joukkoon raaka kananmuna.Levitä kaulittu taikina eteesi ja jaa neliöiksi. Nosta lusikallinen täytettä kuhunkin neliöön ja käännä kulmat keskustaa kohti. Nipistä päät yhteen.Nosta näin syntyneet piiraat paperisiin, isoihin leivosvuokiin.Voitele piiraiden pinta munalla ja ripauta päälle hiukan mustapippurirouhetta.Kypsennä piiraita 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.