Puuro-leipätikut - Yhteishyvä

Puuro-leipätikut

???
Kappaleita
20
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa tai vettä
2 tl
Suolaa
3 rkl
Siirappia
2 1/2 dl
Kaurapuuroa (1 dl kaurahiutaleita ja 2,5 dl vettä)
1 kpl
Kuivahiivaa
7 dl
Sämpyläjauhoja

VÄLIIN:

4 rkl
Margariinia
1 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, siirappi ja hieman lämmin puuro. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan sämpyläjauhoja ja lisää jauhoseos taikinaan kunnolla sekoittaen. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Painele taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli 25 x 40 sentin kokoinen levy. Levitä pehmeä rasva levylle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta taikinalevy varovasti pituussuunnassa kaksinkerroin ja leikkaa levystä noin kahden sentin levyisiä suikaleita. Käännä suikaleet kierteelle ja nosta kohoamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa