Puuro-leipätikut

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa tai vettä
2 tlsuolaa
3 rklsiirappia
2 1/2 dlkaurapuuroa (1 dl kaurahiutaleita ja 2,5 dl vettä)
1 kplkuivahiivaa
7 dlsämpyläjauhoja

Väliin:

4 rklmargariinia
1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, siirappi ja hieman lämmin puuro. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan sämpyläjauhoja ja lisää jauhoseos taikinaan kunnolla sekoittaen. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Painele taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli 25 x 40 sentin kokoinen levy. Levitä pehmeä rasva levylle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta taikinalevy varovasti pituussuunnassa kaksinkerroin ja leikkaa levystä noin kahden sentin levyisiä suikaleita. Käännä suikaleet kierteelle ja nosta kohoamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä